Cuma, Ekim 16, 2009

Kalli'ye Göre Fatih Terim'in Hatası


"Bu soruya bir örnekle cevap vermek istiyorum. Benim Galatasaray'ı çalıştırdığım günlerde Turkcell Süper Lig'in hücuma yönelik en iyi isimlerinden biri Sivassporlu Mehmet Yıldız idi. O günlerde ligdeki bütün antrenörlerin sahip olmak istediği bir isimdi. Sadece Fatih Terim bu futbolcuyu göremedi. Sivasspor, Trabzonspor ve Manisaspor'da da milli takım forması giyebilecek oyuncuların bulunduğunu görmek, onları Milli Takım formasına hazırlamak Fatih Terim'in göreviydi. Bunları yapmadı.

Bu noktada Almanya Milli Takımı ile bir karşılaştırma yapayım. Joachim Löw Almanya'nın 2008'deki Avrupa Şampiyonası kadrosuna 10 yeni isim monte etti. Bunlardan 5 tanesi 21 yaşın altında. Löw ve ekibi bu futbolcuların A Milli düzeye yükselmesi için gece gündüz çalıştı. Kulüp antrenörleriyle bir araya geldi. Onların görüşlerini aldı. Günü gününe futbolcuları izledi. Zor zamanlarında onlara moral verdi. Bir ülke milli takım antrenörü bunları yapmak zorunda. Fatih Terim bunları yapamadı."

* Seyfi Alp'in Kalli'yle yaptığı röportajdan alıntıdır. Röportajın tamamı burada.

3 comments:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Diğer söyledikleri de çok önemli.
Fatih Terim'in milli havuzu ne kadar daralttığından bahsediyor biraz.
Ve bir takım çarpıklıklardan.
Kalli büyük adam hakikatten.

ti esti to dedi ki...

röpörtajı okudum bende. çok yerinde tespitler yapmış kalli. ve bununla ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum vakit bulabilirsem bugün.

yasin dedi ki...

işte bu yüzden yeni gelicek olan hoca'nın yabancı olması lazımdır bizimkiler afedersiniz ama oturdumu o koltuğa orada ancak gobeklerini,kı....'larını büyütüyorlar.. bir cogunun belli bir sistemi bile yok.. benim gorusum yabanci bir hoca olmali ama yaninda ondan ogrenecek uzerine katicak bir turk olmali..