Pazartesi, Eylül 28, 2009

Zeman Mourinho'ya Sallamış

Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran Çek teknik adam Zdenek Zeman, Jose Mourinho'ya fena sallamış.

Zeman'a göre Mourinho, gazetecileri futbolculardan daha iyi kontrol eden alalade bir taktisyenmiş.

Tam olarak şöyle demiş Zeman; "Mourinho kameraların ardında bayağılığını saklayan bir teknik adam olarak iyi bir iletişimci".

Jose'nin gazeticileri futbolculardan daha iyi yönettiğini iddia etmiş Zeman ve eklemiş, "Inter'in kötü futbol oynasa bile şampiyonluğun favorisi olmasının nedeni en iyi kadroya sahip olmasıdır".

Lazio'nun eski çalıştırıcılarından Zdenek Zeman son olarak da Inter taraftarının Mourinho'yla güzel futbol izleyemeyeceği öngörüsünde bulunmuş.

Mourinho'yu sever ve iyi bir taktisyen olduğunu düşünürüm. Zeman abartmış demek gerek. Jose'nin medyayı iyi kullandığı yorumuna katılıyorum ama.. Yine de Zeman'ın Mourinho kalitesindeki bir teknik adamı sıradan bir taktisyen olarak değerlendirmesi abestir.

Zeman'ın Fenerbahçe günleri. 1999-2000 sezonu. Rıdvan Dilmen'in istifasından sonra takımın başına getirilmişti. Bugünlerde dillere pelesenk olan 4-3-3 çlıgınlığını ilk ondan öğrenmiştik. Daha takım kadrosunu görmeden "Ben takımı 4-4-3 oynatırım" demişti. Forvet hattını Elvir Boliç-Yaw Preko ve Viorel Moldovan üçlüsünden oluştururdu genelde. Ağır idmanlar yaptırdığı yazılırdı bir de...

Kendisini hayırla yâd etmek biz Fenerbahçeliler için mümkün değildir. Pendikspor faciasını yaşayan takımın başındaydı. Maç sonunda "penaltımızı vermediler" basitliğinde bir yorum yaparak, iyice gözümden düşmüştü bu adam. Sadece o verilmeyen penaltı mıydı yani o mağlubiyetin sebebi?

Şimdi galaksinin en görkemli teknik adamlarından birine salladığını görünce ve kendisinin bu ülkede yaptıklarına bakınca ister istemez "hadi oradan!" diyorum...

7 comments:

Adsız dedi ki...

banner'da kullandığınız font'u rica etsem?

Ortega dedi ki...

Onu Zoban yaptı. Sağolsun. Unutmazsam ondan öğrenip yazarım blogda :)

linguisticsfc dedi ki...

bu 4-3-3 oynatırım dediğinde hakaten millet bi afallamıştı, sonra hıncal ben bu feneri izlerim arkadaş cesur TD, atak futbol bilmem ne maçlar 1-0 yerine 5-4 bitecek muhabbetleri dönüyordu.. sonradan anladık tabii hıncalın niye bu kadar iştahlandığını. atak futbolun ne kadar forvet koyarsan o kadar gol atarsın anlamına gelmediğini gösterdiği için zeman'a teşekkür etmek gerek

Serapbenbuyrun dedi ki...

Kaşındığını düşünüyorum Zeman'ın :D

Fabio Luciano dedi ki...

o seneki takımı 4-4-3 oynatsa da olmazdı zaten:) şimdi gs'liler gelecek siz zaten yıllardır 4-4-3 oynuyorsunuz filan diyecekler ortega düzelt onu bakayım çabuk :)

Major dedi ki...

yanlız zeman ülkemize gelmiş kariyerli teknik adamlardan biridir sanırım gidince arkasından sergen bayaa sallamıştı ona..

ilk geldiğinde yaptığı bir açıklamayı hatırlıyorum, "9-0 gerideysem nasıl 10 gol atıp öne gececeğimi düşünürüm" demişti. fazla gaz ve gereksiz bir adamdı türkiye için.

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Senay