Cumartesi, Temmuz 11, 2009

Korku Filmlerine Bir Türlü Anlam Verememek

Ya şimdi korku filmini vakit geçsin, hatunla takılayım, arkadaşlarımla izleyeyim onları korkuturum düşünceleriyle seyreden kişileri anlayabiliyorum, fakat bu türü ciddi manada takip eden, arşivini yapan kitleye ise bir anlam veremiyorum.

Garip bir tür korku türü. İnsan korkacağını bile bile izliyor işte. Çok ilginç değil mi? Heyecanlanıyor, tırsıyor, endişeye kapılıyor falan. Meseleye benim gibi "hadi canım sen de" gözüyle bakanların, mecbur kalmadıkça bir korku filmine yarım saatten fazla zaman ayırdıklarını sanmam. Çocukluğumda Freddy'den tırsardım biraz. O da yaşla alakalı zaten. Bir de Ziyaretçiler adında saykodelik bir dizi var, o kadardır korku türüne ilgim. Şimdi hem Hollywood, hem de bizim sinemacıların korku filmlerine bakıyorum. Fasa fiso. Uzak Doğu sineması diyorlar korku filmlerinde çok iyidir. Onları da geçiniz efendim.

Kaç tane film eleştirisi kitabı okudum, makale yazdım kendimce ama şu korku filmi furyasına bir türlü anlam veremiyorum. Bunca tantanaya değer mi? Nasıl bir akımdır da bu denli ilgi çekiyor, çözemedim. Girizgahta belirttiğim sebeplerden mütevellit izlenmesi doğal da, gerisi kusura bakmayın ama pek de normal bir şey değil bence.

4 comments:

Blogspor dedi ki...

Evet abi,insan bile bile tehlikeye gitmeyeceği gibi korkuyada gitmek anlamsız.Ama Türk İnsanı eşi dostu korkutayım hesabında takıldığı için sorun yok :D

Protanopia dedi ki...

uzak doğu korkuları komedi gibi aslında. tabi dalgaya alarak izlenrise.

karakterler karanlık, dar, inanılmaz sıkıcı, garip gurup odalarda evlerde müthiş bir sessizlikte oturuyorlar. yani film boyunca korkun hikaye mühim değil der gibi filmler.

Kartal Bafiler dedi ki...

"Visitors " fenaydı be :)

pascal dedi ki...

Türk korku filmleri hariç diğerlerini gülmek için izlerim arada bir ama bizimkilerin yaptıkları biraz tırstırıyor adamı, derin mevzulara giriyorlar...