Perşembe, Haziran 04, 2009

Korkutamaz Korkutamaz Efes Bizi Korkutamaz


Final serisi bugün başlıyor malum. Basketbolu yazmayı ve yorumlamayı daha iyi becerenler var, ki sizlerin onları iyi takip ettiğinin farkındayım. Bu kısmı geçiyorum. Benim ilgimi çeken Fenerbahçe resmi sitesinin, 2 Haziran Salı günü yaptığı açıklama oldu.. Şöyle yazıyordu o açıklamada...
***
Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın BEKO Basketbol Ligi Play-Off final serisinde 4 ve 6 Haziran 2009 tarihlerinde Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Efes Pilsen'in ev sahipliğinde yapacakları karşılaşmalar için, Efes Pilsen yetkililerinin kulübümüz taraftarlarına 600 kişilik yer ayırdığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak şube direktörümüz Nedim Karakaş, "5 yıldır Efes Pilsen takımı ile yarı final ve final maçları oynamaktayız. Ancak ilk kez taraftar kısıtlaması yaptıklarına şahit oluyoruz. Bugüne dek herhangi bir kısıtlama getirilmemiş ve taraftarlarımız rahatça maçları izleyebilmişti. Efes Pilsen yetkilileriyle yaptığımız görüşmede; taraftarlarımıza 600 kişilik yer ayrılmasının yanı sıra bilet fiyatları da 40 TL'den satışa sunulduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durumu üzüntüyle karşılıyoruz. Ayrıca geriye kalan biletlerin de genel satışa sunulmayacağını toplu olarak alınarak dağıtılacağını da öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda da tüm ilgilileri göreve davet ediyorum. Çünkü bu durumda toplu bilet alımı yapılmaktadır ve 5149 sayılı şiddeti önleme yasasının 14. maddesi gereğince toplu bilet alımı yasaktır. Bu duruma, bugüne kadarki Efes Pilsen serilerinde rastlanmamıştır. Bilinmelidir ki; Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz. Kulübümüze maddi ve manevi olarak büyük katkısı bulunan taraftarımız bu karşılaşmalara gelerek takımını destekleyecektir" diye konuştu.
***
Haberin başlığında ise "Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz" yazılmış. Elbette Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz. Hanidir değerli yönetimimiz, futbol takımını takip eden taraftarına karşı uçuk kaçık bir fiyat tarifesi uygulamakta zaten. Bu sebeple Efes Pilsen yönetiminin fahiş bilet fiyatı uygulamasına tepki verirken, mağrur bir ifadeyle kendi taraftarına olan güvenlerini bu cümlelerle sarf etmek istemişler sanırım. Ne güzel ama! Değerli Fenerbahçe yönetiminden bir ricada bulunsak fırsattan istifade nasıl olur acaba? Lütfen bizleri daha fazla korkutmayınız fahiş bilet ve kombine fiyatlarıyla. Memleketin gerçekleri ve vatandaşın ekonomik durumu gibi kriterleri de göz önüne alarak daha uygun bir fiyat politikası belirlense daha iyi olur herhalde. Bu bağlamda bu olaya tepki verirken önce kendi kapımızın önünü süpürmekten başlasak sanırım daha iyi olur.

0 comments: