Pazar, Mayıs 24, 2009

Alfabetik Düşler


"Hepimiz üniversite yıllarında kısa film çekme hayaliyle yanıp tutuşmuşuzdur. Ve çoğumuz hiçbir şey çekmeden evlenip, çoluk çocuğa karışmışızdır.." 

Yukarıdaki söz bir zamanlar İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan ve şu an 34 yaşında olan Mahmut Abimize ait..şaka şaka..yok tabii ki öyle bir şey. Üniversite yıllarında hemen hemen herkes kısa film çekme derdine düşmüştür. Biz bölümümüz itibariyle (Mahmut Abiyle aynı bölümde okudum) kısa film çekme şerefine nail olmuştuk. Boş geçmedik o yılları çok şükür. Gerçi ünlü İngiliz eserlerinin farklı yorumları üzerine oluyordu bunlar ama yine de heyecan verici şeylerdi o günlerde. 

Derken bir gün Tan Tolga Demirci'nin Alfabetik Düşler çalışmasına rast geldim. Sanırım 2005 yılıydı. O gün bugündür ne zaman bir kısa film sohbeti açılsa, hep bu çalışmayı anlatırım. Blogda da atacaktım ama unutup duruyordum. Kısmet bugüneymiş. Beğeneceğinizi düşünmekteyim.. Buyursunlar efem...

Alphabetical Dreams


3. IF Bağımsız Film Festivali Kısa Film Yarışması En İyi Film - 3.IF Bağımsız Film Festivali Kısa Film Yarışması İzleyici Ödülü - 2.Yıldız Kısa Film Festivali En İyi Deneysel Film Ödülü - 41.Antalya Altın Portakal Kısa Film Yarışması En İyi Deneysel Film Ödülü - 41.Antalya Altın Portakal Kısa Film Yarışması Halk Jurisi Ödülü - 16.Ankara Ulusal Kısa Film Yarışması Finalist - 1.Amsterdam Kısa Film Festivali Finalist - Düseldorf Modern Sinema Müzesi gösterim - Urbini Kısa Film Festivali gösterim - 3.Bursa Kısa Film Festivali Tüm Zamanların En Çok Etki Bırakan Filmi - European Short Film Biennale Ludwigsburg gösterim.

2 comments:

çubuk makarna dedi ki...

düşkırıklığı, fragman ve emperyalizm çok iyi.

Conrad Bundy dedi ki...

surrealismus.blogspot.com tan tolga demirci güzel insan.