Perşembe, Kasım 20, 2008

Kendini İyice Kaybeden İnsan

Önce; dünyanın birinci, ikinci, ve üçünücü en iyi oyuncusuyum, dedi. Ödülü ben hak ediyorum, diye de ekledi. Burası doğru. Geçtiğimiz sene müthiş bir performans ortaya koydu. Bunu söylerken kullandığı üslubu dışında eleştirilecek bir durum yok gibi burada.. Hatta o kısma da çok takılmamak lazım diyebiliriz.

Lakin Ronaldo dün oynanan ve Brezilya'nın Portekiz'i 6-2 yendiği maçta bir an sinirlenip Marcelo'nun gırtlağına yapıştı. Bu hareketi çok konuşuldu, ve hala konuşuluyor..

Yalnız hırçınlığı sadece o hareketinden ibaret değilmiş anlaşılan.

Daily Mail'e konuşan Thiago Silva, maçta bir pozisyonda kendisine yaptığı hareket sonrası, "Ronaldo ayağımı kırmaya çalıştı" şeklinde bir iddiada bulunmuş. Dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu düşünülen birisinin, meslekdaşlarına daha çok saygı duyması gerektiğinin altını çiziyor Thiago Silva.

Bir de bunlara ek olarak Ronaldo'ya laf atmaktan geri kalmamış; "Gergindi çünkü (maçta) hiçbir şey yapamadı" diyor.

Dünyanın birinci, ikinci ve üçüncü en iyi futbolcusu olduğunu iddia eden Ronaldo'yu eleştiren sadece Thiago Silva değil. Maçın ardından Portekiz basını, Ronaldo'nun oynadığı oyundan hoşnut değil. Hocası Carlos Queiroz şimdilik oyuncusuna sahip çıktı, ve takım arkadaşlarının Ronaldo'ya gerekli desteği vermesi gerektiğini, bu sayede Ronaldo'nun futbolunu daha iyi ortaya koyacağına inandığını söylemiş.

Açıkçası son birkaç gündür kendini iyice kaybeden insan görüntüsü var Ronaldo'da. Bilmem bir tek bana mı antipatik geliyor bu hareketleri?

12 comments:

Adsız dedi ki...

Yalniz degilsin.

Adsız dedi ki...

bu adam dünyanın en iyisi ise messi nin anası babası marslı olmalı.

kartalsafa dedi ki...

bu lavuga hic ısınamadım zaten.. çıksa birgün materazzinin karşısına koysa şöyle dize bacağa çıksa kemik deriden futbol hayatı bitse ne güzel olur arkadaş

Adsız dedi ki...

ben bu adamdan uzun süredir hoşlanmıyorum, zaten futbolculuğununda nasıl laubali olduğu geçen yılki şampiyonlar ligi finalindeki penaltı atışındaki şımarık tavrıydı,kılpayı kurtardı, ryan giggs te uyardı maç sonunda aralarında bir konuşma geçmişti..

farawaysoclose dedi ki...

futbolcunun alçakgönüllü, mahcup bakışlı, sevecen olanını severiz, böylesini değil.

selaminko dedi ki...

haan'a katılıyorum. Dunyanın en iyi ve en buyuk topcusu sıralamasında sadece futbol duzeyine bakmam ben. aynı zamanda takım arkadaslarıyla uyumuna falan da bakarım. messi bu adam gibi artist falan değil en azından.

Adsız dedi ki...

şımardı y.vşak diye bir tabir vardır. ronaldoya cuk oturur.

Ortega dedi ki...

Şunu da eklemek lazım; Ronaldo gibi yetenekli ve aynı zamanda topla oynamayı çok seven oyuncular maç boyunca adeta dayak yer rakiplerinden. Böyle zamanlarda sabretmek oldukça zordur. Sabredebilirseniz, sadece topunuza konsantre olabilirseniz büyük topçu olmuşsunuzdur demektir.

Adsız dedi ki...

ortega halısaha da saglam tekme yiyon heralde :))

Alfredo dedi ki...

ortega;

İsim vermemişsin ama Messi'den bahsettiğine adım gibi eminim :)

Ortega dedi ki...

Halısahada topu biraz ayağında tutunca tekme yemeyen var mı ki :D

Adsız dedi ki...

halı sahada ayağında top tutunca sadece tekme değil küfürde yiyiyorsun :)

par versene lan anuna goduumm