Çarşamba, Kasım 26, 2008

Fenerbahçe 1 Porto 2

Şaşırtıcı şekilde ilk 10 dk. iyi yüklendik Porto'ya. O bölümde golü bulsak, açıkçası Porto'nun bizi yenecek görüntüsü yok gibiydi. Lakin futbol garip bir oyun işte. Hata yaptığın zaman, karşında bu hatayı değerlendirebilen adamlar olunca, golü anında kalende görüyorsun.

İlk gol Rüştüleşmiş bir Volkan hatasıydı. 2 saat elini havaya kaldıracağına pozisyon alsana be adam. Klasik Türk futbolcusu işte. Hakemlerle oynama derdindeler. Rüştü'yü de bu yüzden hiç sevmezdim. Son Avrupa Şampiyonasında yine böyle aptal bir gol yemiştik onun sayesinde. Bu maçta da Volkan onun izinden gittiğini gösterdi iyice. Ee.. ne de olsa usta-çırak ilişkileri var aralarında.

İkinci golde eleman koluyla almış gibi duruyor ama iş işten geçti. Adamlar attı golü nihayetinde. Bu arada ilk yarıyı 3-0 geride de kapatabilirdik. Direkten dönen topta eleman çok laubali vurdu bence.

İkinci yarı gol atacak top oynamadık. Ya duran toptan ya da birilerine çarpan bir şutla golü bulabilirdik. Porto iyi defans yaptı çünkü o bölümde. Kazım'ın golü belki ateşler takımı biraz diye umut etsek de, Gökhan dışında skora isyan eden kişi yoktu. Deivid bitikti. 18'in çok uzağında bir Alex vardı.. Pozisyon üretmekte yine zorlandık bu sebeple. Uğur ise ayrı bir komedi. Hakem ısrarla oyundan atmadı onu, keza Aragones de onu oyundan çıkarmama konusunda ısrarcıydı.

Bu maç neden bu kadar çok hakemle boğuştuk anlamadım? Fiziksel olarak bittikleri için mi böyleydi acaba bizim topçular? Galatasaraylı bazı oyuncularda sıkça görülen ve antipatik bulduğum bir şeydir hakemle uğraşmak. Futbol içindeki en anlamsız hareketlerden biridir bu. Uğur'un, Yasin'in, Carlos'un hakemle olan anlamsız diyaloglarını görünce utandım. Sanki sen adam gibi top oynuyorsun da hakem oyununa mani oluyor..

Dünkü maçta Gökhan Gönül dışında iyi oynayan başka bir isim sayamıyor oluşumuz ve kaleye çektiğimiz 18 şuta rağmen sadece 1 gol bulmamız, ki o da defansa çarpıp kaleye gitti, maçı neden kaybettiğimizin resmiydi sanki.

Bu takım Kiev'i Kiev'de yenebilir mi? Hiç sanmıyorum..ama umut umuttur işte.

3 comments:

ziggytheking dedi ki...

abi yalnız o 3. gole giden çekilen şutta laubalilikten çok teknik var gibi geldi ama tam da hatırlayamadım şimdi. sonuçta gol olduğunu düşünsen o topun vuruş tekniğinin güzelliğine bağlarsın golün güzelliğini

Ortega dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam orada oyuncu ayağının dışıyla dokundu topa. Laubali geldi bana ondan. Ayağının içiyle gönderse topu, her türlü gol olurdu o pozisyon.

a.c. sedef dedi ki...

keşke bu maçtan sonra bu takımın bir oyuncusu "dinamo kiev'i dinamo'da yeneriz." deseydi.dalga geçseydik.ama bu lafın benzerini söyleyen kadar azmini , yüreğini ortaya koysaydı sahaya...

not1:galatasaraylıyım

not2:malum oyuncular tenzih edilmiştir.