Perşembe, Ekim 30, 2008

Sinema Dünyasından Haberler #4

- American Beauty'den hatırladığımız Sam Mendes, Vertigo'nun çizgi roman uyarlaması Preacher'ı yönetecek.

- Robert Downey Jr. ve Don Cheadle, Marvel'in süper kahramanlar ekibi The Avengers'ın sinema projesi için imza atmışlar.

- The Dark Knight'ın yönetmeni Christopher Nolan, üçüncü bir Batman filmi çekip çekmeyeceğine dair sorulan soruya, olumsuz bir cevap verdikten sonra; neden böyle düşünüyorsunuz dendiğinde, "Şu soruyu sormanız gerekir, kaç tane iyi 3.film söyleyebilirsiniz?" demiş. Bu soruyu yanıt vermek isteyenlerin yorumlarını okumaya hazırız..

-Akira Kurosawa'nın başyapıtlarından biri olarak kabul edilen "Tengoku tio Jigoku" yeniden çekilecek. Hollywood çevrelerinden gelen haberlere göre, üç ünlü isim var projenin başında. Martin Scorsese, Mike Nichols ve senaryo yazarı David Mamet.. Nichols yönetmen koltuğunda otururken, Scorsese de filmin yapımcılığını üstlenecekmiş..

- Bu söyleyeceğim haber değil, sadece bir yorumdur. Sinema tarihinin en çok izlenen korku serisi olan "Saw" serisine bir türlü ısınamadım. Filmleri izliyorum ama "mükemmel, şahane, başyapıt" yorumlarına katılmıyorum efenim..Aklıma gelmişken söyleyeyim dedim..

- Tim Burton'ın yeni projesi Alice In Wonderland'e eklenen yeni isimler var. Christopher Lee, Danny Elfman Eleanor Tomlinson, ve Crispin Glover.

- Ne yazık ki 2 gündür Mustafa filmine bilet bulamıyorum. Nette hakkında yazılıp çizilenlere bakarken, karşıma Nedim Saban'ın blogu çıktı. Kendisi filme dair bir şeyler karalamış. Mevzuyu daha çok Turkcell'in sponsor olmaması meselesi üzerine yorumlamış. Bu arada olay daha çok "Turkcell vs. Doğan Medyası" boyutuna vardı. Turkcell tarafı, reklam vermedikleri için Doğan Medyası'nın kendilerine karşı karalama kampanyası başlattığını iddia ediyor..

- Bu arada Mustafa filminin ilk günkü rakamı:150.026 biletli seyirci.

- Yönetmenliğini Mustafa Akad'ın yaptığı 1977 yapımı The Message (Çağrı) filmi yeniden çekilecek. Anthony Quinn'in oynadığı film hakkında, Batı'nın İslam'a olumlu bakmasını sağladı yorumları yapılmıştı. Bu kez filmin adı "Barış Elçisi" olacakmış. Konu yine Hz.Muhammed'in (s.a.v) hayatı. İlk filmde ekipte olan Oscar Zoghbi yaptığı açıklamada, "Akad'ın çektiği filme saygımız sonsuz, ama 70'lerden sonra sinema teknolojisi çok değişti. Bu yeni filmde eskisinin ana mesajları aktarılırken, yeni teknikleri kullanacağız" demiş. İlk film muazzamdı. İnşallah bu da öyle olur..

3 comments:

Adsız dedi ki...

geleceğe dönüş serisinin 3. filmi iyidir

Santiago dedi ki...

En iyi 3.Film Kirli Harry derim okadar begenildiki sadece 3e kadar değil dizi film gibi çekildi :)))
en son 5te saymayı bıraktım :D

Çağrı'nın yeni tekniklerle çekilmesi güzel olur kanaatindeyim.
En azından Ramazanlarda Farklı bir dini film seyrederiz artık sanırım..
Bu arada Hollywood'un Paolo Coelho'ya garezimi vardır anlamadım neden Simyacıyı filme çekmezlerki...

miracsaral dedi ki...

Yalnız Nedim Saban'ın bloğuna koyduğu fotoğrafın büyüklüğü nasıl bir boyutçuluk anlayışıdır, hocam sen ne yaptın ya, kendini sevme vardır, kendine tapma vardır ama bu tamamen aşmış bir olay. Pozda sanki Rio'daki İsa heykeli gibi olmuş. Garip..