Perşembe, Ekim 16, 2008

Paket Program Sorunsalı

Milli Takım hocasının deyimiyle Cumartesi-Çarşamba oynama kültürüne ülke olarak bir türlü alışamamıştık. Bunu Belçika maçı öncesi yaptığı basın toplantısında söylemişti. Bu bir eleştiriydi ve muhattabı medyaydı. Ama gel gör ki, bu paket programa alışık olmayan sadece medya değildi, ve Estonya maçında bir kez daha çıktı bu gerçek ortaya. Teknik kadro ve milli oyuncularımız da paket programlardan -hala- başarıyla çıkamıyorlar....

Rakibimiz oyunu geride oynayan, etkili kontralara çıkan bir takım. Oyun mantıkları bunun üzerine kurulu. Ve tabii ki uzun boylu savunma elemanlarıyla hava toplarında oldukça etkili bir takım. Tipik bir "moloz takım" görüntüsü verseler de, İspanya'yı zorlayan, Belçika'dan da "az kalsın puan alıyorlardı" dediğimiz bir takımdı. Bosna'dan 7 gol yemiş olmaları var bi de tabii ki.

Maçın sadece 2. yarısına bakan birisi zayıf rakibe karşı birçok önemli gol pozisyonuna girdiğimizi rahatça söyleyebilir. Kimisini şansızlık kimisini de beceriksizlik sonucu gole çeviremedik. Beceriksizlik sonucu gol yapamayan oyuncularımızdan birinin Yusuf olması ise hayret vericiydi. Türkiye'nin en teknik topçularından biri olan Yusuf bomboş diyebileceğimiz bir pozisyonda topu dağlara taşlara yolladı. Bu görüntü de maçın özetiydi aslında..


Milli takımımız grupta İspanya'dan sonra hem teknik anlamda, hem de kadro kalitesi bakımından en iyi takımdır. Bunun aksini iddia eden olmayacaktır herhalde. İsmimize ve de son başarılarımıza yakışmayan bir durum var ki, o da kötü oynadığımız maçlarda sahaya çıkan oyuncular arasında maçı çevirebilecek potansiyele sahip olan isimlerin, bir türlü devreye girememesi. Belki de Euro 2008'de bu hakkımızı sonuna dek kullandık, ve artık bir daha yapamayacağızdır..

Uzun lafın kısası, İspanya'nın Belçika'yı devirdiği haftada, Estonya engelini aşmış olsaydık her bakımdan çok güzel olacaktı. Grupta İspanya'yla birlikte bir adım öne çıkmamız gerekirdi. Şimdi işlerimizi zora soktuk. Bundan sonra arka arkaya 2 maç yapacağız İspanya ile..ve bunlar hiç kolay olmayacak tabii ki de. Paket program sorunsalını çözemedik ama büyük maçlarda gaza gelme kültürümüzü devreye sokup bir şeyler yaparız inşallah..

0 comments: