Salı, Ekim 21, 2008

Şimdi Daha Rahat


Cevad Prekazi deyince aklıma gelen ilk şey Monaco'ya attığı goldür. O kadar uzak mesafeden nasıl bir şuttu öyle? Coşkun Abi ekşi sözlüğe yazmıştı. Oradan aklımda kalmış. Daha sonra GelişimSpor'a verdiği bir röportajda "Dempsey gibi vurdum" demiş Prekazi o gol için. Bahsettiği kişi Jack Dempsey'dir bu arada, kendisi boksördür.

Futbola ait özdeyişleriyle çocukluğumda yer etmiş topçulardan biridir. En sevdiğim laflarından biri de; "Topun canı vardır, bazen canı kaleye girmek istemez"dir. Ne zaman şansız bir maç çıkarsak, aklıma gelen ilk söz bu olur genelde.

8 numaralı formayı sırtına geçirenlerin ayrı bir karizması vardır. Buna inanırım. Daha önce Rıdvan'la ilgili bir yazıda da belirtmiştim. Prekazi'de de 8 numaranın karizması vardı. Koşmadığı için çok eleştiriliyordu bir de hatırladığım kadarıyla. Bu konuyla ilgili yine Gelişim'deki bir röportajında "Koşsayım, Real'de oynardım" dediği iddia edilir. Ne derece doğrudur bu iddia, bilmiyorum..

Öyle zannediyorum ki, Hagi'yle birlikte Galatasaray taraftarının kalbinde ayrı bir yere sahip olan oyuncudur Prekazi. Zaten 100.yıl şöhretler rüya takımı maçında bayağı bir sevgi gösterilmişti kendisine.
Peki bu girişteki fotoğraf ne ola ki? diye soracak olursanız; Galatasaray'lı bir arkadaşım göndermiş. Blogda yayımlamamı istiyor. Ve bir not da iliştirmiş fotoğrafla birlikte: "Prekazi bu pozu neden vermiş, ve neden yazının başlığı 'şimdi daha rahat' acaba?", diye soruyor. Bilgisi ya da tahmini olanların yorumlarını almaya hazırız.

0 comments: