Perşembe, Ekim 30, 2008

İyi Ki Doğdun Diego


İtalya 90 ve Amerika 94'te onu izleme şansını buldum. Yaşımız bunlara müsade etti sadece. 1986 Dünya Kupasını izleyemediğim için çok şansız olduğumu düşünmekteyimdir hep..

Çocukken sokaklarda Maradona oluyorduk hepimiz. Bizim kuşakta ve bizden öncekilerde futbol denince akla gelen ilk isimdir belki de. Çocukluğumda bir tekerleme vardı; "Diego Armando Maradona, kurban olam seni yaradana" şeklinde. Arjantin'i seviyor oluşumuz Maradona'dan dolayıdır herhalde..

Arjantin Milli Takımı için doğru bir tercih midir, bu tartışılır. Ama şimdiden "Efsane döndü" yorumları da yapılmaya başlanmış. Bir yanım bu durumdan memnun, Maradona'nın geri dönüşünü kutluyor ama diğer yanım da olası başarısızlığında Maradona'nın karizmasının hafiften çizilme ihtimalini düşünüyor..

Umarım çocukluğumun yıldızı, teknik adamlığıyla da parlamaya devam eder.

***

Yazıyı yayımladıktan sonra aklıma geldi. Bir ekleme yapalım, başlığı da değiştirelim doğal olarak. Bugün (30 Ekim) Maradona'nın doğum günü.. Babamla aynı yaştasın bre Diego.. İyi ki doğdun!..

3 comments:

peralta dedi ki...

kulağa acayip hoş gelse de bu evlilik, sonunun hayırlı olacağını sanmıyorum.

Ömer dedi ki...

hayirli olmasin zaten. basarisiz olur insallah maradona,umarim yerlerde surunurler artik.

sovmen lan bu herif, saygi duyulacak hic bir yani benim icin.

jose dedi ki...

Ben bu durumu almanların 2006 da Klınsmannı "motıvasyon" sebebı ıle takımın basına gorunurde koymalarına cok benzetıyorum.sence ortega?