Salı, Ekim 14, 2008

Ballon d'Or (2008)


Türkçesi "Altın Top" oluyor bu ödülün. Merak eden tarihçesini şuradan araştırabilir. 2007 yılında Kaka almıştı ödülü. Ronaldo 2. olmuş, Messi de 3. olmuştu.

2008 adayları Torres, Messi, Xavi, C.Ronaldo ve Casillas bildiğim kadarıyla. Hatta Marca da anketi bile var. İspanyolcam o kadar iyi değil gerçi, umarım yanlış anlamamışımdır :D

Kaka geçenlerde "Messi çok iyi bir futbolcu, Ronaldo'da aynı şekilde çok yetenekli ve her ödülü hak ediyor. Fakat ben Messi'nin bu ödülü kazanmasını istiyorum" demişti.

Bence hem Premier Lig, hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazanması sebebiyle ödülü alacak kişi C. Ronaldo olacak. Gönlümden geçen isim Torres'tir ama..

Sizin tahminleriniz nedir peki? Hem yorumlarınızı, hem de ankete oylarınızı alalım..

6 comments:

Adsız dedi ki...

Messi ve Xavi yanlış liglerde, Casillas yanlış pozisyonda, Torres ise yanlış takımda..

Pek hazetmeyecek olsam da Ronaldo alacaktır bu ödülü, almalı da.

Blogspor dedi ki...

Ya Leo alır,yada Torres...

GK dedi ki...

Casillas alsın.En az diğerleri kadar hak ediyor.

Protanopia dedi ki...

La Liga ya yanlış lig demek de ne oluyor. Orasını çok anlamadım.

Premier Lig CL yi iki yıl domine etii diye çok abartmamak lazım. Geçmişte de İspanya ve İtalya'nın yarı finale 3 takımla kalmışlıkları vardır.

Ha bu arada ben Messi derim. Xavi de Euro 2008 de çok parladı. C.Ronaldo da oradaki prformanstan dolayı kaybedebilir ödülü.

Alfredo dedi ki...

siz onu bunu bırakın gözlerinizin futboldan aldığı zevki 1 kat daha artrmak için messiyi izlemeye devam edin...vamos messi vamos argentina derim başka bişeyde demem

Adsız dedi ki...

Messi veya Torres'in almasını isterim ama bu ödülü ronaldodan başkasına vermezler.en iyisi olduğu için değil sadece bir sezonluk göz boyama için.