Perşembe, Eylül 04, 2008

Sollama Beni Ezerim Seni

Haberlerde diyor ki, son zamlarla birlikte İ.E.T.T şoförlerinin maaşı 2bin 268ytl olmuş. Bu zam haberinini olumlu karşılayabilirsiniz. Adamlar yoğun mesaiyle çalışıyorlar, zam haklarıdır diyebilirsiniz. Yahut tam tersi bir şekilde, ne gerek var efendim? Zaten bu kesinlikle seçim yatırımı, İ.E.T.T çalışanlarına hoş görünme çabasıdır da diyebilirsiniz.

Bu iki bakış açısı da makuldür.Lakin beni daha çok ilgilendiren şey başka. Bazı İ.E.T.T şoförleri burunlarından kıl aldırmaz. Bilen bilir. Şimdi bu zamlarla birlikte iyice azarlarsa, bak o zaman çok pis küfrederim..Oruçluyum, sinirliyim..Üstüme gelmesinler, fena üzerim..

5 comments:

mrcool dedi ki...

o bilgiyi bulamadım ama uygulama yanlış. çifte standart olmamalı. bir de önümüzdeki yıl %17, sonraki yıl enflasyon oranında zama anlaşılmış. iett şoförleri 2bin değil de 4bin ytl alsın üstüe de her yıl %50 zam alsınlar. bunda yanlış yok da herkese olsun bu. öğretmenlerin 1400 ytl ile geçinmeye çalıştığı bir ülkede ilkokul mezunu iett şoförü 2300 ytl alıyorsa ben öyle ülkenin içine tüküreyim

Blogspor dedi ki...

"17" numaralı hattın şöförleri çok kızgın oluyor.Zaten kalabalık oluyor,milletin ağzı kokuyor.Birde şöförle müşteri kavgalarını dinliyoruz,iyice azıyoruz.

Ortega dedi ki...

Gerekli bir bilgi: 17 numarada güzel kızlar oluyor.

Yasin dedi ki...

iett şoförleri dediginiz gibi inanilmaz agresif oluyorlar her an birisiyle kavga etme potansiyelim var yani:) ama en felaketi eshot(izmir) hacettepe unv öğrenci kimliğimi kabul etmedigi ve üzerine angarali angarali dedigi icin tartismaya basladik bu sırada yolun ortasinda otobusu durdurup uzerime yürüdü:) buna müteakiben üzerine yediği bir yumrukla karakola düştük(agresif ve kavgacı bir insan degilim ama inanilmaz derecede damarima basti)eş dost tanıdıklar girdi araya uzamadan kapandi olay(şoföre özür dilettirilmesi de üzerime kar kaldı.)
yine de genel olarak çoğu izmir otobusunde aynı sorun var inanilmaz kendini begenmi oluyor kullananlar!
en son olarak ego(Ankara) otobüslerini değerlendirecek olursak en mülayim sakin şoför tipi bu abiler benim şahsi kanaatimce(bunda sadece unv öğrencilerinin kullandığı bir otobus hattına biniyor olmamim etkisi de büyük olabilir:)
farkettim de baya baya üç büyük şehrimizin otobüs sürücüsü profilini incelemişim yazı nerden nereye geldi.
neyse en kisa sürede diğer şehirlerin otobüs şoförlerini analiz etmek dileğiyle...

Blogspor dedi ki...

Ortega'ya özel not:222 ve 16D sefer sayılı otobüslerde de güzel hatunlar oluyor.Saygılar :)