Çarşamba, Eylül 10, 2008

Sadece İşine Konsantre Olsan Çok Güzel Olurdu


"..Dikkatimi çeken en büyük şey ise kadınların sokakta baştan aşağıya örtünerek dolaşmaları. Yani çarşafın altında ne olduğunu anlamanız için hayâl etmeniz gerekiyor. Ama ben buraya futbol oynamaya ve çok para kazanmaya geldim. Lüks içinde yaşıyorum. Türk yemeklerini de çok seviyorum”

***
La Liga'nın son gol kralından bahsederken, Fenerbahçe forması altında attığı golleri konuşmak isteriz ama bu şimdiye kadar gerçekleşmedi ne yazık ki. Önce kendisi gelmeden, eşinin çılgınlıkları (basının yorumudur) ülke futbol gündeminin konusu oldu. Daha sonra sigarası, içkisi gündem maddemiz oldu. Şayet bir golcü, esas yapması gereken şeyi yani gollerini sıralamayı beceremiyorsa, golcülüğü dışında her şeyi gündem olur. Bunları artık doğal karşılamak gerek.

Bugün iki haber var Güiza'yla alakalı. Birincisi ülkesindeki Diario de Jevez Gazetesine verdiği demeç. Yazının girişinde okuduğunuz kısmı ayrı değerlendirmek gerek. Güiza'nın şu anki eşinin canlı yayında soyunması, bikinili pozları vb. şeylerin üzerinde abartı biçimde durmak ve bunlar vesilesiyle Güiza'nın karakteri üzerinde yoğunlaşmak ne kadar gereksiz ise, Güiza'nın Türkiye ve İspanya'yı karşılaştırırken kurduğu cümleler, yaptığı benzetmeler de o kadar gereksizdir.

Türkiye'deki bazı kadınların giyim tercihlerine alışamamış ve bunu yadırgamış olabilir ama bundan bahsederken burayı Arabistan'a benzetmesi abesle iştigaldir. Ayrıca Türkiye dediği gibi Arabistan'a benziyor ya da benzeme yolunda ilerliyorsa, bundan Güiza'ya ne? Buraya futbol oynamaya ve çok para kazanmaya gelen birisinin, bu tarz yorumlamalarda bulunması garip.

Yabancı oyuncular hakkında yapılan profesyonel tanımı, sanırım Güiza için geçerli değil. Şayet kendisi profesyonel olsa, bu tarz mevzular üzerinde fazla durmazdı ve dediği gibi sadece işine, futbola konsantre olurdu.

Bir de söyledikleri arasında yer alan "
Yani çarşafın altında ne olduğunu anlamanız için hayâl etmeniz gerekiyor" lafı da komiktir. Kadının üstünde bulunan çarşaf cinsine has özelliklerinin değişim geçirmesine sebep olmaz. Güiza burada bir espri yapmışsa da, yaptığı şaka hiç komik değil. Bu kadınların inançlarıyla dalga geçme lüksünü kendisinde görüyorsa, haddini aşmış olur.Lüks içinde yaşıyor olabilir ama bu tarz haddini aşan yorumları kendi lüksü olarak göremez.

Güiza'nın fantezilerinin peşinde koşmak yerine, biraz daha işine konsantre olması ve Alex'ten alacağı topların peşinde koşması sanki daha makul.

Son olarak Güiza'nın şu anki eşi Nuria Bermudez'den sonra, eski eşi ve çocuğunun annesi olan Rocio Aranda'nın da bir dergiye verdiği çıplak pozlar ortaya çıkmış. Yakında memlekette de piyasa düşer bu fotoğraflar. İşimiz baldır bacak şov olmadığı için buradan fotoğrafları göstermemiz beklenmesin. Güiza'nın eski eşinin seksi fotoğrafları için tıklayınız başlığıyla internette yayınlaması yakındır. Belki de yayınlanmaya başlamıştır da haberimiz yoktur. İspanyol basınındaki haberlerde Güiza'nın eski eşinin bu hareketinden sıkıntı duyduğu yazmakta. Neden sıkılıyorsun ki Güiza? çarşaf yok, hayal gücü yok işte.

8 comments:

Gökçe dedi ki...

Sizin yorumunuz gibi olmasa da en de aynı şekide düşündüm sonuçta. Daha iki dolaşmadığın ülke için bu kadar kesin yargılara varmak çok doğru değil. Ama tabi adamcağız alışmadığı için bu cehennem sıcaklarında kara carsafla gezen insanara algıda secicilik geregi yogunlasmasydı sasardım:) Nacizane başladığım Blog'um da Güiza yazmadan duramaz oldum sanırım bu kadar parayı kaldıramadı bizim yağız İspanyol delikanlısı...

http://civilikrampon.blogspot.com/

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Güiza milenyum konutlarında oturuyosun bide tabi senin karının giyim tarzı yanında bizim kızlarımız baştan aşşağı örtülü gibi kalıyo !!!

iyice batıyo bu herif :@

Adsız dedi ki...

benim anlayamadığım bu güiza izinli olduğu günlerde nerelerde gezdiriliyor acaba , caddebostan suadiye moda...hadi bilemedin..etiler , ulus , bebek , ortaköy..buralarda çarşaflı kadın görme ihtimali pek yok gibi , hadi diyelim ki hasbelkader gördü onca şeyin arasında bir tek buna mı takılıp kalmışda basına bunu yansıtmış...
yoksa birileri bu adamı her akşam sultanahmete iftara mı götürüyor ??
sen gol atasın diye biz her maç stada geliyoruz canım abim böyle seylere kafa yorma istersen ,
sen böyle basına malzeme verirsen ( ortega seni tenzih ediyorum burada ) abilerin seni çig çig yer haberin bile olmaz...

hadi kal sağlıcakla bebeğim..

Adsız dedi ki...

bunumu demis?? birde arabistanami benzetmis?? carsafin altinda ne oldugunu hayal etmeye calisacagina gol atmaya cabalasin biraz 14 milyon avro odemis klubu alip o carsaflilarin yuzunu hayal etmeye calissin diye degildi heralde o paralar. ulan galatasarayliyim bu transfere cok iyi bakiyordum la liga gol krali geldi ne guzel diyordum iyi gicik oldum simdi bu herife. ne anam carsaflidir ne de bacim ama milletin carsafinin altinda ne oldugunu hayal etmeye calisacagina gitsin kendi karisinin yedigi haltlara baksin arkadas. arabistanami benzetmis bi de bizi?? ulan ortega oyle bir yazmissinki arkadas hem fenerliler gicik olmustur simdi buna hem cimbomlular, bizdede aynisini baros yapacak bu gunlerde sacma bir aciklamayla eminim.

Adsız dedi ki...

Üzerine vazife olmayan şeyler yapmaya başladı.Gitsin oynayacağı futbol hakkında kafasını yorsun.Buradaki medeniyet anlayışı oraya benzemez.

Ortega dedi ki...

"ulan ortega oyle bir yazmissinki arkadas hem fenerliler gicik olmustur simdi buna hem cimbomlular, bizdede aynisini baros yapacak bu gunlerde sacma bir aciklamayla eminim."

Derdim Güiza'yı hedef göstermek değildir bu arada. Yanlış anlaşılmasın. Bunu sana cevap olarak değil, genele yazıyorum.

Adsız dedi ki...

ortega isimsiz birince cavap verdi... yüksek voltajla alkışlıyoruz hep beraber :))

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar ben sizin gibi düşünmüyorum. Güiza'nın çarşaflı kadınları görüp bunu İspanyol basınına anlatmasından çok, ülkemizde halen çarşaflı insanların olması daha vahimdir.
Biz bu durumu 1925'te zaten kaldırmıştık. Ancak ne yazık ki, özellikle son yıllarda gericilik baş kaldırdı.
Güiza Türkiye'de olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterip, yalan söyleseydi, bence tepki vermemiz çok doğal olurdu. Ancak bu durumda kime niye nasıl tepki vereceğiz, bunu sizin yazdıklarınızdan çıkaramadım.