Pazartesi, Eylül 08, 2008

Olasılıksız


Adam Fewer'ın müthiş kitabı diye tanıtılıyor her yerde. Yeni bir kitap değilmiş. Ben nasıl daha önce fark edemedim diye kendime soruyorum şu anda. Okuyan eden arkadaşların yorumlarını görmek isterim. Okumaya başlamadan önce iyi olur kanaatindeyim.

Bu abinin bi de Empati adında bir kitabı daha çıktı. Onu bir arkadaşa aldırdık bakalım, o bitirince çökeceğim kitabın üstüne.

Not: Konuyla alakasız..Yazı tipi değişti blogun. Eski haline nasıl getireceğiz, bilen varsa yardım etsin. Çok makbule geçer valla :)

13 comments:

Unknown dedi ki...

ben kitap eleştirisinden anlamam ama dilimin döndüğünce şöyle anlatayım; aslında şansın şans olmadığını anlatmaya çalışıyor. fizik,felsefe teorileri-düşünceleri- ile aksiyonu harmanlamış. birde okurken bazı bölümlerinde fizik terimleri sözlüğü bulundurman gerekiyor. bu kitabın yazılmasında holywood yapımcılarının parmağı olabilir şüphesindeyim:) fizik sözlük biraz abartıydı kafası az çok çalışan herkesin anlayabileceği sürrükleyici bir kitap.kitap baya bağlıyor, güzel kitap vesselam.
yok arkadaş bu adam fawer baya amerikan filmi seyretmiş diyebilirsin okurken.

Adsız dedi ki...

Matah değil bence, sıradan Amerikan Best Seller'ıişte. Hızlı okunan sürekleyici, hoş ama boş. Tam boş vakit kitabı (dolu vakit kitabı da nasıl oluyorsa artık).

Efsane Maraton dedi ki...

guzel kitaptir, sararsa iki gunluk isi var kitabin. bol bol vay anasini dedirtmisti bana okurken.

gittik ayni gazla empati adli ikinci kitabi aldik, galiba hata ettik ayni tarzda iki kitabi arka arkaya okumaya calisarak, o kitap hala surunuyor evde...

Santiago dedi ki...

Tamda bitirmek uzere oldugum kitaba baslamak uzeresin sanladıgım kadarıyla Ortega...
2 gecedir sahur oncesi mafetti beni Ctesi gecesi iyiydi.Sabahına erken kalkma dersi olmadıgı için ama bugun onun yuzunden surunerek kalktım yataktan :))

Kitaba gelirsek ileri duzey matematik ve fizik egitimi almamıs bir kişi için gercekten acıklayıcı ve teorileri sanki insanın gozune sokucu bir roman olmus...
Olasılık teorisinden tut Kuantum teorisine ordan De Moivre'ye ve en nihayetinde romanın ana konusunu olusturan Laplace'in şeytanına kadar bunlarla ilgilenmemiş bireylere gercekten cok iyi anlatabilmiş yapısıyla heyecanlı ve ozellikle ortasından sonra aksiyon duzeyi yuksek bir roman ortaya cıkarmıs Adam Fawer...

Empati ise 2.romanı arkadasımın dediğine gore aynı Olasılıksız gibi bu roman bitsin onuda edinip okumayı dusunuyorum...

Umarım açıklayıcı olmuştur...

Şehzade Ali dedi ki...

bu kitap şahane, empati'de aynı kurgu-senaryo yok.
ustteki arkadaslar acıklamıslar, kesinlikle oku.

siyahh dedi ki...

ikiside güzel kitaplar empatiyi daha bitiremedim gerçi ama.

olasılıksızın beğenmediğim yönü kuantum fiziğinin suyunu çıkarmış olası "bide ben mühendis sayılırım" çok kasmış kendini anlatıcam diye. o kısıları okurken çok canım sıkılmıştı birde bunları kitabın çok sonuna sıkıştırmıştı kitabın büyük bi çoğunluğunu hiç bir şey bilmeden okuyorsunuz.tabi birde anlattığı konu fazlasıyla olasılıksız.

Adsız dedi ki...

ey gidin ortega..sen ki four four twolara çıkmış adamsın..sen ki memlekette en çok okunan futbol bloglarından birinin yazarısın..gel gelelim blogun yazı tipini değiştiremiyosun lan :D

Ortega dedi ki...

Sen sus Berkant :)

Yorum yapan herkese çok teşekkürler bu arada.

voodoo girl dedi ki...

ben de beğendim, sürükleyici bi kitap, yakında kesin filmi çekilir. fakat her ne kadar yukarda bazı arkadaşlar herşeyin çok net açıklandığını söylese de benim -sosyal bilimci bir insan olarak- kendimi salak gibi hissettiğim anlar ve tam kavrayamadığım durumlar olmadı değil =)

Ortega dedi ki...

Hmm ben de sosyal bilimciyim..Mesajı aldım :D

siyahh dedi ki...

bence salak gibi hissetmeyin kuantum fiziği zaten saçmalık üzerine kurulmuş bir konu banane yahu haisel miydi adı neydi onun belirsizlik teorisinden sırf cube filmlerinin hatrına geçen sene kuantum mekaniği almıştım seçmeli "bana çok ilginç geliyordu o sıralar" 3.hafta sonunda dersten kalacağımı anlayıp bırakmıştım dersi kitapta eğer anlattığı saçmalıklara fazla takmazsanız "ki ana konuyu etkilemiyor bir çoğu" rahat bir şekilde okursunuz

ikinci yorum oldu ama :S idare et beni ortega :)

Ortega dedi ki...

İdare edemem siyahh :)

yaz yahu, anlat bize, öğret bize..seni tutan mı var :D

maria lopez garcia dedi ki...

sürükleyici ve güzel olasılıksız arkadaşlar gayet güzel anlatmış. spoiler olmasın bence.bir tek çok ara vermeden okumaya çalış bence.
fakat empati için aynı şeyi sölemek mümkün değil. vakit geçirilir, olaslıksız hatrına okunur. ki konu bu kadar sarıcı değil, kesinlikle çok tekrar var ve kurgu gerçekten oldukça berbat.