Pazartesi, Eylül 29, 2008

Mesut Özil

Kicker dergisi Mesut Özil'i kapak yapmış. Yeni Diego mu? diye soruyorlar haberde. Maç özetlerinden görebildiğimiz kadarıyla Mesut harikulade goller atmış. Bilhassa gol vuruşlarında çok başarılı.

Çarşamba günü Bremen ciddi bir deplasmana gidiyor Şampiyonlar Ligi'nde. Rakipleri hafta sonu derbide kaybeden Inter. Bakalım Mesut maçta forma şansı bulabilecek mi? Onun için ciddi bir sınav olacaktır.

Öte yandan, böyle bir yeteneğin Türk Milli Takımı'nı tercih etmemesi de oldukça üzücü.

5 comments:

Ömer dedi ki...

Son cumlenden sonra; Hassiktirsin gitsin o zaman diyorum ve futbol kariyerinde cok buyuk bir istikrarsizliga yuvarlanmasini,bu gollerin bir anda kesilmesini,haddini bilmesini temenni ediyorum.

Santiago dedi ki...

Niye öyle diyorsunki Ömer.Biz bu çocuk için ne yaptık sadece annesinin ve babasının Türk olması yeterlimi?Şimdiye kadar bir gram emeğimiz gecmemiş birisi Mesut Özil.
Aynı Selçuklar İlyaslar Erdallar Yıldıraylar Hamitler Haliller Hakan Baltalarda hiç bir emeğimiz olmadan alıp milli takımımıza oynattıgımız ve onlarla gurur duydugumuz gibi...

Bir Türkün Alman Milli takımında önemli bir yeri işgal etmesi nazi bozuntularının onları hep dıs kapının mandalı olarak gosterirken ordaki Türk camiası için çok önemlidir...
Sistemin dısında değil içinde olduklarını gosterir ...

Alman insanının yanımızda olmasını istiyorsak onlara bizden kahramanlar vermeliyiz... Bir Final macında Turk asıllı bir futbolcunun ALman Milli takımının golunu atarak Almanyaya kupa kazandırması en asırı ve hosgorusuz Almanın bile oradaki sayıları milyonları bulan topluluga sempati ile bakmasını saglamaz mı?

Şu kelimeyi soyleyebilmeleri durumunda ordaki Faşistlerin agzının payının nasıl verildigini bir dusunsene...

Siz bizi yakarken biz bu ulke için gol atıyoruz...

Adsız dedi ki...

@ ömer;

Niye tercih etsin ki?

Böyle adamları ülkeden soğutuyoruz, yurtdışında oturmak zorunda kalıyorlar. Bu da onları iyice yabancılaştırıyor. Almanca'sı Türkçe'sinden iyi, arkadaşlarının tümü Alman, pasaportlarından birinin de Alman pasaportu olan bir adamdan bahsediyoruz eninde sonunda.

Bana yöneltsen soruyu, düşünmem bile, Türkiye derim direk, o ayrı bir mesele. Ama yabancı ülkede yaşadıkça yabancılaşmayı iyi bilirim.

Ama buradaki en önemli detayı kaçırmamak gerek: Milli Takım yönetimi. Halil Altıntop'a, Yıldıray'a, Nuri Şahin'e bakınca Türk Milli Takımı'na girmek ister miydin cidden? Arda-Gökdeniz-Emre üçlüsünün kavgalarının sürdüğü bir takıma? Fatih Terim'den hiç bahsetmiyorum dahi.

Böyle bir eleştiri olamaz, kınıyorum sadece. Biraz da kendimizi onun yerine koyalım, değil mi.

@ Ortega;

Abi, adam son 2 haftada 3 gol attı, 3'ü de aynı noktadan atılan ve kalenin aynı noktasına giden düz, sert, sol ayakla çekilmiş şutlar. İnanılmaz birşey.

Blogspor dedi ki...

Ömer ne istiyorsun çocuktan yahu? :)

Şairler Parkı dedi ki...

Başka bir ülkede doğup büyüyen(ya da çok küçük yaşlarda giden), oranın kültürü içerisinde kendine yer edinmeye çalışan, orada her daim yabancı, kendi ülkesinde ise gurbetçi adıyla dışlanan bir kesim. Kendilerini kabul ettirmenin yolü bir şeyleri iyi başarmaktan geçiyor. Mesut'u birkaç sene öncesine kadar kim tanıyordu? Ne kadar takibini yaptık? Mesut, kendini göstermeye başlayınca mı bizden olduğu akla geldi. Sadece Mesut değil örnek. Nicesi var. Nuri'yi Almanlar oynatmasın diye hızlıca milli yapmıştık. Peki sonra? Ne kadar tercih edildi Nuri? Geride bırakılan sezonda kötü bir performans da göstermemişti. Altıntop kardeşler, Yıldıray hepsi benzer örnek. İnsan kendini ait hissettiği yerde mutludur. Bundan sonra nice Türk kökenli oyuncuyu Almanya formasını giyerken göreceğiz. Çünkü burada her daim sonradan akla geldiklerini gördüler ve biliyorlar.