Perşembe, Eylül 25, 2008

Fergie'den Para Babalarına Nasihat

Para babalarının futbola iyice el attığı şu dönemlerde, futbolun içinde olan herkesden bir yorum geliyor hadiseyle ilgili. Bunlardan biri de Sir Alex Ferguson olmuş. Fergie'nin konuşması başlı başına bir olaydır zaten. Ama burada geçmişten hatırlatmalar yaparak süslemiş konuşmasını Ferguson. Para babalarına inceden ayar verme çabalarında.

"Parayla her şeyi satın alamazsınız. Bu yaz bu durum kanıtlanmıştır. Ronaldo'yu satmak istemedik, diğer kulüpler de en iyi oyuncunlarını satmak istemezler. ve satın alabileceğini sadece birkaç oyuncu vardır."

"1950'lerde Sunderland'e 'The Bank of England Team" denirdi. ve onlar küme düştü. Garantiniz yok."

"11 adam alabilirsiniz, 11 tane Robinho alabilirsiniz. Fakat bu bir takım etmez, eder mi?"

"Yönetme sanatı dengeli ve farklı karakterdeki oyuncuların karışımıyla ortaya çıkan türden bir takım kurmaktır. Bu en önemli şeydir. "

4 comments:

petit dedi ki...

Fergie'yi çok sevmem ama tabi ki saygı duyarım. Yalnız kim ki endüstriyel futbolun karşısında demeç verirse onun yanındayım arkadaş.

skiptomylou dedi ki...

"Yönetme sanatı dengeli ve farklı karakterdeki oyuncuların karışımıyla ortaya çıkan türden bir takım kurmaktır. Bu en önemli şeydir."

bu sözlerle city yönetimine "başkanım beni al" mı demek istedi acaba:)

Ömer dedi ki...

Goren takiminin basindakiler oradan buradan toplanmis insanlar sanacak. Seninkiler para babasi degil mi? Ayrica sana ne elalemin para babaligini futbolda kullanmasindan. Istedigini alir, istedigine teklif verir, basarili olur veya olmaz. Ne farkeder? Sen boyle konustun diye, vaz mi gececekler sevdalarindan? Chelsea'den de dem vursaydin ya, aldilar elinizden sampiyonlugu gecmis senelerde. Para babasi degil miydi Abramovich ? Peh..

Unknown dedi ki...

cebin para doluyken atar tutarsın böyle konuşman komik olmuş. berbatovu alırken hayır dua sı mı yollandın berbatovun babasına.