Perşembe, Ağustos 14, 2008

Rakibi Ciddiye Almak Gerek

Partizan 2 Fenerbahçe 2

Tribün Dergi forumlarına yazdığım yazıyı kopi-pest yaparak aktarayım. Orada rakibi ciddiye almak, almamak vs. konuları tartışılıyordu..

***
Aragones'in rakibini küçümsediğini sanmıyorum, futbolculara gerekli uyarıları yapmıştır ama nedense bizim topçular ilk yarım saat rakibi hiç sallamadılar. Adamlar da erken gelen gollerle moral buldular, ilk devre futbol namına ortaya pek bir şey koyamadık.

Maçın kırılma anı için Alex'in penaltısı yorumları yapılıyor olsa da, bence Partizan'ın attığı ve ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmayan 3.goldür derim.Orada da önce Volkan'ı ayrı bir tebrik(!) etmek lazım. Şayet hakem o golü verseydi, işimiz çok zordu.

İlk yarı bitmeden bir gol bulmamız gerekiyodu, Alex içeriyi zorlayınca,hakem penaltı çalmak zorunda kaldı. İlk golü atınca, buradan en az beraberlikle döneriz düşüncesi oluştu bende. Aslına bakarsanız, 3-2 hatta 4-2 de yapabilirdik ama nedense takım oyunu zorlamadı. Hocanın değişiklikleri bence yerindeydi. Bilhassa -her ne kadar sahadaki varlığını sindiremesem de- Emre'nin oyuna girişi ve topa hakim olma, topu akıllı kullanma vb. gereklikleri yerini getirince oyunun hakimi olduk. Maç biraz antreman maçı havasında geçti ama bunda da oyuncuların rakibin üzerine gitmek istemeyişi etkili oldu bence. Partizan iyi savunma yaptı diyemem (2.yarı için), zira Alex,Emre ve Burak biraz üstlerine gidince rakip defans hep afalladı.

Avantajlı bir skor elde ettik. Gönül isterdi ki farklı yenelim. Neyse iştahımızı Kadıköy'e saklayalım artık.

Tribünde 1907 Gençliğin pankartını görmek güzeldi.Stad dışında nasıldılar bilmiyorum ama maç esnasında Grobari vasattı bence. Ara ara sesleri tv.ye geldi ve senkronize bir görüntüleri vardı ama bu kadar ünlü bir gruptan daha etkili bir performans beklerdim açıkçası.


Son olarak Güiza the okçu dün ilk resmi golünü attı. Bu onun için güzel tabii..lakin kaçırdığı pozisyonlara tribün ne kadar sabırlı davranır bilinmez..Gerçi Aziz reis, sabırlı olunacak der..ve işlem hallolur tabii.Ben onu unutmuşum.Pardon.

Antu: "Olmadı el burrito"

3 comments:

orkun dedi ki...

Volkan genelde kötüydü ama o ofsayt pozisyonunda ne hatası vardı ki? Topun çıkış yeri düşünüldüğünde çizgide durmuyor olması gayet doğal, top inanılmaz ballı bir şekilde gidip doksan civarı bir yere oturdu, net bir şekilde şanssızlık. Volkan'ın en büyük hatası birinci golde altıpasın içine gelen ortaya hiç bir müdahele yapamaması ya da yapmaya çalışmamasıydı bence.

alperensaylar dedi ki...

"Aragones'in rakibini küçümsediğini sanmıyorum, futbolculara gerekli uyarıları yapmıştır ama nedense bizim topçular ilk yarım saat rakibi hiç sallamadılar."

demek ki bu durum sadece zico'dan kaynaklanmıyormuş.

Adsız dedi ki...

Maç yorumu bile Aziz'den bağımsız yapılamıyor..