Perşembe, Ağustos 07, 2008

Pokerci Semih


Futbolcu bir maçta 3 gol atınca "hat-trick" diyoruz, peki ya 4 gol atınca ne diyoruz? diye sorardık eskiden. Ona da poker diyorlarmış. Bunu İtalyan gazetelerinden öğrenmiştim. Bu sebeple, dün gecenin Pokercisi Semih oldu diyebiliriz.

Genç Semih, yedek Semih, hanimiş bana Semih derken...artık iyice golcü hüviyetini kazandığını gösterdi. Bir maçta atılabilecek türden 4 değişik golü atması bunun için yeterli bir kanıt olsa gerek.

Semih'in bir başka artı yönü ise, yapılan her flaş transferin ardından ona kulübe yolu gözükse de, inancını yitirmeyip çalışması, sabretmesi ve gelen her dünya devi isimden bir şeyler öğrendiğini itiraf etmesi.Alın size büyük futbolcu örneği. Milliyet'te de "Yedek değil, emekçi golcü" demişler onun için. Doğru söze ne denir ki?

4 comments:

a.c. sedef dedi ki...

fort trick dendiğini de biliyorum.yanılıyor olabilirim belki.

Flying Dutchman dedi ki...

bir de bu almanların hat-tricki ile ingiliz hat-tricki farklı...almanlar bir devrede gollerin arasına başka hiç bir gol girmezse hat trick diyorlar...yani iki devrede atılırsa veya futbolcu 1,2 ve 5. golleri atarsa misal buna hat-trick demiyorlar...dolayısıyla onlarda çok az oluyor tabi...ingilizler biraz kolaylaştırmışlar...

Your Latest Trick de deniyor olabilir...Dire Straits'den geliyor...

Adsız dedi ki...

ulan su adam cimbomda oynasin diye neler vermezdim arkadas ya bir gokhan bir boral bide bu hatta abartayim birde kazim diyeyim.

Cenky dedi ki...

Hasta bir Galatasaray'lı olarak Rıdvan Dilmen'den beri hiç bir Fenerli futbolcuya bu denli hayran olmamıştım. Adam yıldız futbolcu, gol kralı ünvanlarını söke söke omzuna taktı ama hala üniversite sınavına girip okumaya çalışıyor, bir mesleği olsun diye tırmalıyor. Helal olsun Semih sana da seni yetiştiren Ana-Baba'ya da.