Pazar, Ağustos 17, 2008

1907 GENÇLİK Bildirisi


Senelerdir süre gelen ve Mtk maçı itibariyle son perdesini izlediğimiz sürece yönelik olup bağlı olduğumuz GFB grubunu bağlamayan, Grubumuz 1907 Gençlik’e ait manifestomuzdur.

Bizi biraz olsun tanıyanların bildiği üzere Mayıs 2000’de kurulduk. 17-18li yaşlarımıza denk geliyor bu süreç. Kuruluşumuzda Fenerbahçe’yi sevme ve yaşama biçimimizi tribüne endekslemiştik Aradan geçen 10 yıllık süre zarfında bu anlayıştan bir sapma söz konusu olmadı. Zaten olması durumunda varolmamızın bir manası kalmayacaktır. 2000 yılından itibaren attığımız her adımda tribününün gelişmesini misyon edindik.

Uzun zamandır yaşananların, bizce “Artık Yeter” kıvamına geldiği günleri yaşıyoruz. Bize, “olmadı ama” diye ahkam kesenlerin hiçbirisinin şu 4 yıllık süre zarfında bizimle zerre empati kurabilecek kadar bile eziyet çekmediği aşikarken, “bize biraz daha sussaydınız” temennilerinde bulunulmasını, hakaret kabul edecek bir raddeye gelmiş/getirilmiş durumdayız. Bugüne kadar, susuyorsak asaletimizden şiarıyla kendi yolumuza devam etme erdemini gösterdik. Bu andan itibarense susmanın ve haksızlığa karşı boynumuzu eğmenin erdemsizliğini göstermeyeceğiz. Bizim için gerçekleri konuşmanın asaletimizden kaynakladığı günler geldi artık.

Tüm bu süreçte yaşananları bilmeyen, bilipte hatırlayamamama bedbahtlığına düşen varsa hatırlatalım. 4 yıldır kendi stadımızda hatta deplasmanlarda bile akıl almaz bir tecrit politikasına maruz bırakılıyoruz. Mazlum psikozu içinde değiliz.GFB 4 yıldır kendi yönetimiyle , devletin kolluk güçleriyle , bazen de kendi stadında sahte Fenerbahçelilerle, bitmek bilmeyen yığınla desiseyle boğuşuyor . Boğuşmaya devam etmekten gocunma, atalet içine düşme gibi bir durum söz konusu değil kendi adımıza.

Bu zorluklara rağmen Fenerbahçe'mize tribün olarak en iyi nasıl destek verebiliriz diye düşündük..Hepimiz tanesi 1500 YTL olan maraton tribünü kombinelerini düşünmeden aldık.Kimimiz bunu gideceği tatilden vazgeçerek , kimi ekstra çalışarak ödedi .Bu fedakarlıklara , bu çabalara rağmen hala grubumuzun üstüne gelinmesi , her hafta farklı yollardan saldırı yapılması artık sabrımızı taşırmıştır. Biz tribünde gözlerimizi açtığımızda yanımızda bugün ağır ithamlarla baş başa olan Sefa Abi’yi ve ağabeylerimizi bulduk. Onu bir lider olmanın ötesinde ağabey olarak gördük. Ona olan saygımızı ve sevgimizi mücadelemizin yumuşak karnı olarak gören zihniyet, hakkaniyet namına tüm değerleri yerle bir eden bir kararla Sefa ağabeyimize ceza vererek, acziyete düşeceğimizi umarken sadakat mefhumunun ne manaya geldiğini unutmuşa benziyor.

Bu süreçte yayınladıkları bildirilerle GFB’li kardeş ve ağabeylerimize desteğini esirgemeyen tribün dostlarımıza sonsuz teşekkürler.Çoğunluğun aksine bu durum karşısında sessizliğini koruyan , politik davranmaya çalışan grup ve dernekleri de bu tribün aklının bir köşesine not etmiştir.Bunun yanında yaşanan onca sıkıntının getirdiği tecrübeye dayanarak söylememiz gerekir ki; en makul destek tribünde olandır. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşamıyor. Her şeyi önüne katıp sürükleyeceğini zanneden kasırga bugün ivme olarak bize dönmüş gibi görünse de doyumsuz tahakkümü her yeri istila etmenin derdinde. Taraf belirleme de orta yolu bulma dönemleri geçti. Şimdi safları sıklaştırma zamanı. GFB’ ye en anlamlı destek tribünde verilmeli, birlik olmanın hazzı ve asaleti sanalda değil tribünde yaşanmalıdır.

Bizim için artık bitiyorlar, bitecekler diye öngörülerde bulunuluyor. 4 yıldır bizi yıpratan bir sürecin en çetrefilli dönemlerine girdik. Biz, ölünecekse bile savaşarak ölmenin asaletine inanıyoruz. Öyle ölümün çok afilli olacağının farkındayız. Ama pes etme gibi bir düşüncemiz asla yok.Tek bir kişi dahi kalana kadar Fenerbahçe’mizin, tribünümüzün, GFB’nin, ağabeyimizin yanında olacağız, Fenerbahçe ve tribüne dair ne varsa koruyacağız. Biliyoruz ki Allah iyinin ve doğrunun yanındadır.

Bizim tek bir isteğimiz var.. Bırakın pankartımızı asalım, davulumuzu çalalım, parasıyla aldığımız kombinelerimizle Kadıköy’ü eski haline getirmeye çalışalım. Başka hiçbir isteğimiz yoktur. Artık bu tribünü rahat bırakın..

Bitip tükenmeye, hele bitirilmek gibi edilgen bir vaziyette beklemeye hiç niyetimiz yok. Bilakis ahlaklı bir isyan halinin yaklaştığını görüyoruz.

Allah iyinin ve doğrunun yanındadır.

Saygılarımızla,
1907 GENÇLİK

0 comments: