Cumartesi, Temmuz 26, 2008

Bu Top Çizgiyi Geçti Mi?

Foto: M.Oktay Özen
***
Tarih: 16.11.1991
Stad: Fenerbahçe
Maç: Fenerbahçe 2 Beşiktaş 2
***
Bu maç oynandığında 7 yaşındayım, hayatımda duyduğum ilk galiz küfürler bu maç gününe denk gelmiştir herhalde. O günden beri Ahmet Çakar'a kıl olmamı da şu yukarıdaki kareye borçluyuz diyebilirim.

Fenerbahçe 2-1 öndeyken, Beşiktaş'lı Şifo Mehmet'in şutu çizgi üzerindeyken, Fenerbahçe'li Semih tarafından uzaklaştırılmış, daha sonra yan hakem bayrağını kaldırarak gol koşusu yapmıştır. Bu maçla ilgili araştırma yaparken, ekşi sözlükteki ilk entry'i dikkatimi çekmişti. "Petekdoku" rumuzlu yazar, maç esnasında yapılan canlı bağlantıdan aklında kalanları yazmış. Ben o kadar net hatırlamıyorum vallahi, ne yalan söyleyeyim..ama okumanızı tavsiye ederim. Hatta bu maçla ilgili tüm yazılanları okuyunuz..

Yıllar yılı Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye attığı son dakika golleri arasında en can sıkıcı olan budur. İşin tersi bu topun çizgiyi geçtiği bile tam olarak netlik kazanmış değildir. Yine de atı alan Üsküdar'ı geçti misali, gol kararı verilmiş ve maç berabere bitmiştir. Aynı zamanda Beşiktaş'ın namağlup şampiyon olduğu sezonda olmuştur bu olay. O bakımdan da garip bir pozisyondur bu.

Yıllar sonra konuyu kurcalayamaya çok meraklı değilim. Pozisyonun fotoğrafını görünce, yazasım geldi bunları... Bana göre bu pozisyon gol değildi. Bugün artık bir anlamı olmasa da bu görüşü savunuyorum. Ben olaya Fenerbahçeli kimliğimle baktığım için belki de bu yorumu yapıyorum..Belki de, Beşiktaşlı ve Galatasaraylılara soracak olsak, onlara göre kesinlikle goldür bu pozisyon.

Son sözü söylermişcesine konuşan Galatasaray'lı eski yönetici Yurdeşen Karahasan ne demiş? bir de ona bakalım: "Ben maçı izledim.Pozisyon goldü"

10 comments:

getabbaaww dedi ki...

bir galatasaraylı olarak fotoğrafa bakarak gol değil diyorum...

Adsız dedi ki...

Merhaba, Semih geçen sene (2007 diye hatırlıyorum, 2006 da olabilir) bir TV programında topun çizgiyi geçtiğini yıllar sonra itiraf etti (Hasta bir FB taraftarı olarak hem şaşırdım, hem bir kez daha üzüldüm). Üstelik o maçın hakemi olan Ahmet Çakar isimli eskinin ve günümüzün antipatik kişisi de yayına telefonla bağlandı ve geç de olsa adalet yerini bulduğu için gözyaşları döktü. Bana sorarsanız o top çizgiyi tam geçmemişti, fotoğraf da bence kanıtıdır. Ayrıca o maç ile ilgili unutulmaz bir olay da bizim kaleci (FB'nin yani) Engin'in canlı yayında "yan hakem ananı si... diye küfretti" diyerek günümüzü bir kat daha renklendirmesiydi. Selamlar.

Ömer dedi ki...

Topu çizgiden çıkartan Semih yıllar sonra gol olduğunu kabullenmemiş miydi?

otostoblog dedi ki...

geçmemiş gibi.

peralta dedi ki...

semih yıllar sonra pozisyon için gol demişti. ama eğer topun geldiği son nokta buysa gol falan değil.

Adsız dedi ki...

ne anlamı var ki şimdi, goldü veya değildi olan olmuş aradan 17 sene geçmiş, gereksiz takıntılar bence..

Adsız dedi ki...

yüzde yüz gol olm bu :)))

EDDIE dedi ki...

tek kare resimden anlaşılmaz ama, videosu olsa daha net yorumlar yapılabilir.

Flying Dutchman dedi ki...

Bu maçta Engin İpekoğlu'nun "ben gol değil diyorum hakem bana Ananı .kym diyo yaaa" diye TRT kameralarına içini dökmesi efsanedir.

Kartal Bafiler dedi ki...

Müjdat Yetkiner futbolu bıraktıktan sonra verdiği röportajda o pozisyonun gol olduğunu söylemişti,o ayakda onun zannedersem