Salı, Haziran 03, 2008

"Sav"unma

Çağdaş demokrasilerde (bu ülkede çağdaş demokrasi var mı tartışmasına girmek değil derdim..en azından şimdilik) bir siyasetçi, bu tip bir siyasi skandala karıştığında yapması gereken 2 şey vardır; ya iddiasını kanıtlayacak ya da istifa edecek..

Önder Sav hangisini becerebilecek, çok merak etmekteyim. Bu arada, geçtiğimiz günlerde daha çok Kanal7, Stv vb. kanalların üzerinde durduğu bir terbiyesizlik daha yapmıştı sayın milletvekilimiz. Hac vazifesini yerine getirmek istediğini söyleyen bir köylü vatandaşla dalga geçmişti. Bunu yaparken, sadece o yaşlı amcanın değil, birçok kişinin inancıyla da dalga geçmiş oldu tabii..

İsminde "halk" kelimesi geçen bir partinin önemli isimlerinden biri Önder Sav..ve bir o kadar uzak kendi halkından..Sonra "Neden CHP beklenilen oy patlamasını yapamıyor?" diye soruyor bazıları. Önder Sav gibi halka uzak isimler oldukça, CHP kolay kolay yükselişe geçemez..Siyaset bilimci değilim ama bunu görebilmek için, bu işin erbabı olmaya gerek yok sanırım..

3 comments:

muhder dedi ki...

efendim mikrofonlara yök başkanı hakkında "isterse konuşmasın" diyen ve yakalanan devletin bakanı yök başkanıyla birlikte görevlerine etrafa pişkin gülüşler saçarak devam ediyorlarsa bu taraf da böyle devam eder, saçma sapan savunmalarla birşey olmamış gibi devam eder görevine. çocuk gibiler heralde "banane banane o yaptı ben de yaparım, o altına sıçtı ben de sıçarım" diyorlardır heralde. türkiyede siyaset mi? kalmadı canım soğan verelim istersen.

Adsız dedi ki...

ya ortga bırak bunları aceto abi dükkanı kapattı onun hakkında karala 3-5 şeyde okuyalım salya sümük ağlayalım..

farawaysoclose dedi ki...

murathan mungan'nın söylediği rivayet edilen bir laf var:
"bu ülkede herşey olabilirsin ama rezil olmazsın"