Pazar, Haziran 22, 2008

Hiddink Farkı

Verkac.org'a Otomatik Portakal bu kez mutlu sona ulaşabilecek mi? başlıklı bir yazı yazmıştık. Yazının sonlarına doğru,"Portakalların bu turnuvada kupayı kazanmaya aday olması, onlara kupayı kazandırmaz tabii ki. Hele ki, Hollanda gibi turnuvaları kötü bitiren bir ekipten bahsediyorsak, orada biraz düşünmemiz gerek."demişiz.

Grup maçlarındaki performansıyla yine herkesin sevgilisi olmuştu Portakallar ama yine bu sempati onlara kupayı getirmedi. Bir gerçek var ki, dün geceki maçtan sonra kimse "Yazık oldu Hollanda'ya" demeyecektir. Çünkü Rusya maçın tamamını domine etti ve yarı finali sonuna kadar hak etti. Sanki sihirli değneği varmışcasına, dokunduğu her takımı ihya eden Hiddink yine iş başında. Turnuva öncesi kim Rusların yarı final oynayacağını söyleyebilirdi ki?

Arshavin her teknik direktörün sahip olmak isteyeceği türden bir maestro. Dünkü futboluyla turnuvanın yıldızı olmaya namzet olduğunu göstermiştir.. Hiddink'in sahadaki beyni adeta. Roman Pavlyuchenko ise Hiddink'in sistemine en uygun ileri uç adamı.

Ruslar finale bir adım ötedeler, tıpkı bizim gibi..İster misiniz bir Rusya-Türkiye finali olsun? Olmaz demeyin..Buraya kadar olamaz, imkansız denen şeyler gerçekleşti hep. Belki de bu rüya devam edecek..

1 comments:

İlker Yılmaz dedi ki...

Roman Pavlyuchenko çok iş yapar fener'de. ver kezman'ı al pavlyuchenko'yu.