Perşembe, Haziran 19, 2008

Grup Maçları Bitti, Son Çeyrek Finalist Rusya

Euro 2008'de grup maçları sona erdi. Dün gece D grubunda oynanan son maçlarla birlikte, çeyrek finale çıkan son takım da belli oldu; Rusya. Diğerlerini de hatırlatmak da fayda var: Portekiz, Türkiye, Hırvatistan, Almanya,Hollanda, İtalya ve de İspanya..


***
Bu sıcakta maç izlemek adamı oldukça zorluyor. Maçın kalitesi, pozisyon bereketliliği falan ayrı hikaye. Sadece son 10 dk.ya bakabildim açıkçası. Maçı izleyenler Rusların döktürdüğünden bahseiyorlar. Bense, Ibrakadabra için üzüldüm dün gece. Oyunu kim hak etti kısmına bakmadan hem de..

Amma ve lakin, izlediğim 1o dk.lık bölümde Arshavin'in ortaya koyduğu performansa hayran olmadım dersem, yalan olur. Zaten maç sonrası ön plana çıkan isim olmuş. Roman Pavlyuchenko'nun bir araba gol kaçırıp Luca Toni'ye özendi bir maç oldu son 10dk. itibariyle. Skoru 2-0 olduğu için kimse takılmaz kaçan gollere belki ama Hiddink soyunma odasında bayağı bir kalaylamıştır onu, eminim.. Daha fazla gol atmaları gerektiğini söylemiş maç sonunda zaten.

Maç sonrası röportajlarında konuşan İsveç'in hocası Lars Lagerbäck ise "bu skor acı veriyor" demiş. Doğru söze ne denir?

0 comments: