Perşembe, Haziran 26, 2008

Ezberi Bozamadık

Futbol 90 dakikaymış ve hakkaten de sonunda Almanların kazandığı bir oyunmuş. İlk yarı Almanları sahadan ezmemiz müthiş bir olaydı. Buraya kadar şansla geldiğimizi düşünen herkese çok güzel bir cevap oldu. Gel gör ki, galibiyeti garantileyecek skoru yakalayamadık ve Almanlar Almanlıklarını yaptılar ve ilk topta golü buldular.. Sabri'nin rakip oyuncunun rahat bir şekilde orta kesmesine izin vermesi, kademe konusunda yapabileceği fazla bir şey olmayan Mehmet Topal'ın rakibini engelleyememesi..İlk golde kalecimizin yapabileceği bir şey yoktu elbette. O mesafeden topa vurdurursan, golü yersin..

İlginç olan, ilk yarı sahadan sildiğimiz Almanya'nın yine ilk yarının sonunda bizimle aynı sayıda gol atamasıydı. Maçtaki geri kalan her şey hikaye aslında. Bu noktaya bakmak bile yeterli olacaktır.

Gökhan Gönül'ün turnuvada olmaması Terim'in bütün oyun stratejisini derinden etkiledi. Kaybedilmiş maçların ardından şöyle olsaydı böyle olmazdı yorumları sıkıcıdır ama Gökhan Gönül'ün oynadığı bir milli takım dün akşam sağ kanattan 3 gol yemezdi. Bilhassa 1. ve 3. gollerde olan defans zaafiyeti olmazdı.

Aurelio, Ayhan, Hamit, Kazım ve Semih ilk yarı müthişti. Kazım maça çok iyi motive olmuş, bu gerçek.. Ne yazık ki, bir türlü direği geçemedi. Attığımız ilk golde bile direkten dönen topu vardı. İkinci yarı oyundan düştüğünde Terim'in onun yerine birini alma konusunda geciktiğini gördük. Gerçi öyle elinde pek bir alternatif de yoktu tabii. Nitekim 2. ve 3. golde de yine sağ kanadımız otoban gibi kullanıldı. Lahm'ın golünde Kazım'ın düşüp yerde kalması, golün habercisiydi adeta. Bu kısımlar üzerinde şu an için durmak yanlış olur belki de..Bu takım buraya kadar gelmekle bile büyük bir iş yaptı. Tebrik etmek lazım oyuncuları.

Ayrı bir parentez Semih'e açmak isterim. Dün gece harikaydı. Uzun Alman defansını çok hırpaladı. İlk onbir çıktığı maçlarda ekseriyetle etkisiz oluyor demiştik ama yanılttı bizi. Süper de bir gol attı (bu arada Sabri'nin topu oraya kadar müthiş getirdiğini de unutmamak lazım). Bu Milli Takımın santraforu benim dedi adeta.. Semih sen elinden geleni yaptın kupa için ama olmayınca olmuyor işte..

Gruptan çıkamayacağımızı düşünürken, az kalsın finale çıkıyorduk.. Bu takım bize öyle güzellikler yaşattı ki bu turnuvada..Bu yüzden canları sağolsun(bir kişi hariç tabii, o'nu Antalyaspor'dan aldığımız günden beri sevmiyorum yahu..var mı ötesi). Maçı Almanlar kazandı ama hala millet bizi konuşuyor. Bu bile başlı başına irdelenmesi gereken türden bir olay..

1 comments:

axel dedi ki...

rüştü bugüne dek yanlız bizim Fenerbahçeli jenerasyonun gençliğinin katiliydi. Artık tüm memleket gençliğinin katili...

tüm bunlara rağmen bu kadar içten gurur duyacağım başka bir takım olabilir mi bilmiyorum. Ama bu gurur bile öylesine yeterli geliyor ki...

teşekkürler çocuklar