Pazar, Haziran 22, 2008

Bu Şehir Girdap Gülüm

Entellektüel olduklarını iddia eden insanlar topluluğuyla bir masa etrafında buluşmuşuz. Mevzu "Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum" diyen hatun kişiyle ilgili. Hürriyet gazetesinin "Atatürk'ü sevmiyorum diyen kadın kim?" haberine takmış durumdayız. Vakit gazetesinin benzer başlıklar kullanarak yaptığı hedef göstermeyle aynı olup olmadığını, basının ikiyüzlü olup olmadığını tartışıyoruz özetle. Ben daha çok içime siniyorum ama tartışmak istemiyorum bu konuyu. Gözlem yapmakla meşgulüm. Mevzu ve mekandaki kişiler entellektüel diye, çalan parçalar da o tarz entellikte olacak değil ya (bkz.entel şarkılar), bir anda Gürkan Uygun 'un seslendirdiği "Bu şehir girdap gülüm" şarkısı çalmaya başlıyor. Masadakilerin ilgisini çekiyor. Kim söylüyor bu şarkıyı diye merak ediyorlar. Biraz bekliyorum ve daha sonra başımda gelecekleri bildiğim halde "Gürkan Uygun" diyorum..Nerden biliyorsun? şeklindeki müteakip sualle başbaşa kalıyorum. Söylesem bir dert, söylemesem bir dert. Neyse diyorum, Kurtlar Vadisi dizisinden biliyorum. Hemen simalar ekşiyor, masadakiler birden burun kıvırıyor..O ana kadar fark edilmeyen ben, birden masanın denge elemanı oluyorum. Bütün muhabbet benim etrafımda dönüyor. Önce "faşist" ilan ediliyorum, daha sonra sokaklardaki tüm suçların faili..Ulan ben neymişim meğerse, diyorum kendime. Orada kendini savunsan ne yazar? Bırak hıncını alsın millet düşüncesiyle cevap vermemeye özen gösteriyorum ilk başlarda. "Kahramanın kim? Hitler mi, Polat Alemdar mı?" diyor bir başkası.. Cevaben Hitler'in Psikopatolojisi kitabından sevdiğim bir bölümü aklımda kaldığınca söylüyorum. Haliyle bu alıntıyı nereden yaptığım soruluyor. Ve o esnada Yahudi soykırımdan da sorumlu olduğumu öğreniyorum..

Neyse lafı daha fazla uzatmayayım.Yukarıda aktardığım geçenlerde İstikal'deki bir kafede yaşanmıştır..Az önce bir web sitesinde yukarıda bahsi geçen şarkıyı bir klip yaptıklarını gördüm. Daha doğrusu diziden kesip atmışlar videoyu. Hem videoyu bloga atayım, hem de aradan bu anımı da çıkartayım istedim..

Şarkı öyle ya da böyle hoşuma gidiyor. Kurtlar Vadisi dizisini de mümkün mertebe izlemeye çalışıyorum. İsteyen ucuz milliyetçi desin, isteyen faşist..Açıkçası artık bunlar pek umrumda değil. Sadece sormak isterim, insanları fişlemek için bu denli telaşa ne lüzum vardır?

dip not: biliyorum benden hoşlanıyordun kızıl saçlı kız, ama her şeyi bok ettim..öyle değil mi?


Memati - Bu Å�ehir Girdap Gülüm Remix Yeni Bölüm
Uploaded by felekman

bu şehir girdap gülüm
girdap da mehtap gülüm
feleğin bir suyu var
su değil kezzap gülüm

yiğidin harcı zulüm
yiğidin borcu ölüm
feleğe dayandım gülüm
öldüm de uyandım gülüm
öldüm de gülüm..

3 comments:

alperensaylar dedi ki...

ooo sadece yahudi soykırımıyla kalmaz, türbandan da seni sorumlu tutarlar:)
takma abicim boşver;)

muhder dedi ki...

fişlemek kolay maalesef artık
ulan sakalım uzadı bi defa kesmeye üşendim saldım gitti.
memlekete geleyim dedim
bi gören "hacı sakalı" diyor
bi başka gören "lan komünist mi oldun sen?" diyor
finaller vardı kesemedim diyorum takan yok
o an vazgeçtim artık herşeyden

mete dedi ki...

Boşver takma kafana demek le olmaz böyle şeyleri takki kafana bu şekil düşünen insanları çıkar hayatından yıllardır böyle insanlar var eskiden de vardı şimdi de insani bir sözüyle ipe göderir bu insanlar bakın fazıl say bile sadece bir tek sözüyle vatan haini ilan edilmeye hazır memleketiz de ne güzel demiş şair varsınlar bize de faşo desinler hem kurtlar vadisini nasıl anlamak istersen öyle anlarsın bazıları izler polat alemdar olur bazıları izler Türkiye nin gerçeklerinin bu olduğunu görür her şey bakış açısında biter ama artık bu at gözlüklerini gözümüzden çıkarmanın vakti geldi.