Çarşamba, Haziran 18, 2008

Avrupa Şampiyonasından Topçu Alınmaz Ama Arda Turan Hariç

Portsmouth menajeri Harry Redknapp, "Bir oyuncunun Avrupa Şampiyonasındaki performansına bakarak, transfer yapmanın iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum" demiş. Böyle söylemesinin sebebi, tek maçlık yıldızlar. Bazı oyuncuların tek maçla yıldız olduğu turnuvalara şahit olduk hakkaten. Bir oyuncu müthiş bir Avrupa Şampiyonası performansı göstermiş olabilir ama bu onun Premier Ligde de iyi olacağını göstermez yorumunu da yapmış Redknapp..

İsviçre ve Çeklere karşı oynadığı futbolla turnuvanın en dikkat çeken oyuncusu oldu Arda. Yeni bir yıldız doğuyor yorumları var dış basında. Bizim hep haberimiz vardı da, reklamını yapamadık size. Galatasaray'ın uzun süredir Avrupa kupalarında başarısız olmasının da bunda payı var tabii.. Dün, Ada basını Arsenal'in de aralarında olduğu Premier Lig takımlarının Arda'yı gözüne kestirdiğini yazmıştı. Bugün de İtalyan basını, Arda'yı konuşuyor. Bay Kibir Fatih Terim okuyor mudur acep bu gazeteleri? Portekiz maçında oynatmadığı Arda'yı tüm Avrupa konuşuyor şimdi..Olaya bak..

Redknapp, Avrupa Şampiyonasından topçu alınmaz dese de, Arda için durum biraz farklı. Arda'yı alan büyük iş yapmış olur. İnşallah bu cuma Hırvatlara karşı yine döktürecek, adını iyice beyinlere kazıyacak..

4 comments:

Onur Asıliskender dedi ki...

Arda bu turnuvada geçen sezonda oynadığından daha iyi oynuyor kendini gösterme çabası mıdır bilmem ama kafasındaki şeyi iyi yapıyor şuan

Adsız dedi ki...

isviçre maçında hakan yakın boş kaleye topu gönderseydi , yada çek maçında 2-0 iken koller'in kafası direkten dönmeseydi...bugün ne arda konusulurdu nede milli takım , o maçları kaybetseydik arda farklı mı oynamış olacaktı hayır , arda'nın iyi olduğunu kabul etmiyor değilim..
ama bu olaylar söyle gelişiyor bence , himmm A grubundan kim çıktı çeyrek finale herşeye ragmen türkiye , bu takımda yeni genç yetenek kim ? arda !! tamam o zaman bu çocuğu konusun haber yapın,ortaya bi bişey koymuş olalım...yoksa türkiye o şans gollerini atmasa bugün arda gazetelerin 3. sayfalarını geçiyor olamazdı ...
burdan ne sonuç çıkıyor , skora ve neticeye göre değerlendirme yapıyoruz hepsi bu...

Adsız dedi ki...

skora ve neticeye göre futbolcular seçiliyor dedik ya ..
sunu söylemezsem ayıp olacak...
bu akşam rusya-isveç maçı var malumunuz , şayet rusya elenirse kimse pavluchenko isminden bahsetmeyecektir...ama bu adam gruptaki 2 maçında da gösterdeki müthiş bir tekniği ve fiziği var bunu görmek çok zor değil..yeni nesil klinsmann desem ancak karşılığını bulur..
bakalım kaliteli gençleri keşfetmekte uzman basın bu adamı ne zaman ne şekilde görecek...


iş bu yorum blog sahibini tenzih edilerek yazılmıştır.

Protanopia dedi ki...

@haan

Hakan Yakin topu bos kaleye yollamis olsaydi mac 2-0 olacakti. Onumuzde yine upuzun bir ikinci yari vardi. Arda yine yapabildigini yapacakti. Belki de daha geriden geldigimiz icin daha fazla sey yapacakti. Bu olur muydu peki? Olabilecegini gorduk Cek macinda.

Skor yorumculugu skora bakip takimi ovmektir. Burada futbol bilenler Turkiye degil de Arda'yi ovuyor, cunku asil geri donusu baslatan adamdir. Nihat ucuncu golu atamasaydi ve penaltilarda elenseydik de Arda konusulacakti.

Pavluchenko isminden az bahsediliyor cunku burasi Turkiye. Cogu kisi izlememistir ki macini. Tabi ceyrek finale cikmak bir firsattir Arda icin. O da kismet ne diyeceksin. Pavluchenko'dan Rusya'da bol bol bahsediliyordur.

Bahseden de ediyor zaten. Turkce bloglarda ARda ile Pavluchenko'dan herhalde esit miktarda bahsedilmesini beklemiyorsundur.