Salı, Mayıs 06, 2008

Ortalama Türk

Newsweek dergisi geçenlerde Başbakan Erdoğan'ın "AKP sadece dindar insanların değil, ortalama Türk’ün partisidir" beyanını yayımlamıştı. Ortalama Türk nedir, ne değildir tartışmaları başladı akabinde. Zaten sabah-akşam gündemi değişen bir ülkeyiz. Yeni gündemimiz hayırlı olsun.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Erdem, konuya ilişkin yaptığı yorumla olaya açıklık getirmek istemiş. Birkaç kez okuyalım Erdem'in sözlerini, sonra da soralım kendimize, "Ortalama Türk müyüz?" diye.. İşte Ekrem Erdem'in tanımı: "Ortalama Türk, radikal ve uç fikirlere kapalı, marjinalliklerden uzak, merkeze açık, başı açığı da, kapalıyı da, camiye de, meyhaneye gideni de kuşatan bir tanımdır"

1 comments:

Roy Keane dedi ki...

Mümkünse alkolikler karışmasın işe.Neler yaptığınızı bir biz biliriz bir Allah bilir. Taşralardaki belediyelerde alkollü mekan ruhsatı vermeyişinizi, haliyle de parklarda sessizce içmek zorunda kalan gençleri polislerinizin nasıl dövdüğünü ve halkın huzurunu bozma cezası(gerçekten var) kestiğinizi hiçbir ayyaş unutmadı!

Daha da gelmiş demokratız ayağına yatıyorlar ya buna anca gülerim. Meyhaneye gideni din tacirleri asla kuşatamaz. Hani bizler kafiriz ya bir talebimiz var haliyle. Madem öyle hiçbir akpli hiçbir meyhaneye alınmasın.

Mim olayına da yazmıştım, Türkiye'deki sosyo-kültürel ve ekonomik sınıflandırmayı anlayabilmek için Mümin Sekman'ın Türk usülü başarı kitabına bakmak kafidir.