Cumartesi, Mayıs 17, 2008

KOP

KOP- 1971
YWNA

3 comments:

Adsız dedi ki...

bu barlarda ve benzeri yerlerde ''haydi çıldırın'' anlamına gelen kop,kop,kop nidaları esasında kop tribünden türemiştir.

şöyleki, 1946 yılında anfield ta oynanan liverpool-barnsley maçında kop tribünleri bir anda 'let's let's' diye bağırmış ve anlamsızca hareketler içersine girişmişlerdir (bu bizdeki çıldır çıldır çıldırmayann i.ne ye tezahür ediyo biraz). bu olay karşısında stadtaki herkes şaşkınlığını gizleyememiş, meraklı gözlerle etrafa bakmaktan kendilerini alıkoyamamışlardır.


o sırada anfield ta futbolcu izlemek için bulunan eski futbolcumuz o dönemin teknik direktörü cevat üçüncü -ki hasan üçüncü'nün babasıdır- de bu olay karşısında şaşkınlığını gizleyememiş ve etrafında bulduğu ilk ingilize şu soruyu yöneltmiştir: 'what2s happening?' ve karşılığında sadece şu sözleri duymuştur: 'kop'.

liverpool'un 8 numaralı futbolcusunu izleyip beğenmenin verdiği haklı gururla memleketi trabzona dönen cevat üçüncü hemen bu tezahüratı tribünlere enjekte etmeye çalışmıştır. dönemin amigosu kamil cimşir'i -ki bu da soyadından tahmin edileceği üzre dünya üzerinde savaşmayan tek savaşkan orta saha olan hüseyin cimşir'in dedesidir- yanına çağırmış ve kendisine tribünlerde yapması gereken son taktikleri vermiş ve cevat'da bunu tüm tribünlere yaymayı başarmıştır. bu böylece nesilden nesile, bölgeden bölgeye ulaşmış, bir nevi caney caney caney işşte meydaney gibi bir şey olmuş çıkmıştır. gerisini zaten siz değerli kardeşlerimiz çok daha iyi biliyor.

forza pascal chimbonda

Ömer dedi ki...

Forza Everton!

gkhngnyhn dedi ki...

ynwa :)