Cumartesi, Mayıs 31, 2008

Şimdi Tam Zamanı

Uçan Hollandalı yazmış..Şimdi destek olma zamanıdır. Ben de katılıyorum ve bu satırları takip edenlerden bir ricam olacak; mümkün mertebe çevremizdekilere de bunu yaymamız gerektiğine inanıyorum

Millet olarak bir milli maçta kenetlendiğimiz son andı şu yukarıdaki kare.. O zamanlar işin içine Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor falan filan muhabbetleri pek girmiyordu. Galatasaraylı Ümit Davala'nın ortasına, Beşiktaşlı İlhan Mansız harika vurmuştu ve o muhteşem golü Fenerbahçeli olan bendeniz ve kız arkadaşım adeta havalara uçarak kutlamıştık..Mekandaki birçok farklı takımdan insanla, birbirimize sarılıp saatlerce eğlenmiştik..

Bize sonradan ne oldu anlamadım..İlk etapta özeleştiri yapmak gerekirse, her mağlubiyetten sonra Terim'in Galatasaraylı kimliğini sorgular oldum, bir başkası Fenerbahçeli futbolculara laf attı..Aramızdan bazılar vatandaşlık hakkıyla birlikte milli formayı sırtına geçiren Aurelio'ya taktı kafayı..

Son yıllarda milli takıma karşı ciddi bir güvensizlik var. İnsanlar bu düşüncelerinde haklı olabilirler, Terim'in kadro tercihi eleştirilebilir..ama hatırlatmakta fayda var, bu bizim milli takımımız.. ve şimdi destek olma zamanı..

Bırakalım Cimbomu, Kartalı, Feneri ya da hangi takımı tutuyorsanız..Şimdi gündem milli takımdır..Bütün enerjimizi, dualarımızı onlara gönderme zamanıdır..Zira bunlara çok ihtiyaç duyacaklar..

Şu Türkçe futbol blog aleminde hatırı sayılır bir kitlenin olduğunu düşünüyorum ve bu kişilerin büyük çoğunluğu aklı selim insanlar.. Bunu bir çağrı olarak da algılayabilirsiniz ya da bir kampanya olarak da..her nasıl isterseniz.. Gelin tekrardan o 2002'de yakaladığımız sinerjiyi oluşturalım.. Milli forma altında sevmediğiniz isimler olabilir ama onların üzerinde taşıdığı forma bizim ülkemizinin forması..Onlar Türkiye'yi temsil ediyorlar..ve sanırım bu da destek vermek için yeterli bir sebeptir..

6 comments:

Mucoid dedi ki...

Kesinlikle doğru..Artık birlik olma vakti..Hep birlikte milli takımı destekleme zamanı..

(bende blogumda bu konu hakkında bir yazı yazacağım..gerçi benim blog'a pek giren olmaz ama..:D..ha yolu düşen olursa okur da bir faydamız olur..:D =))

Adsız dedi ki...

o butunluk gelmez be abicim daha. moralini bozmiyimde :D zor o hani ben galatasarayliyim hemde adanaliyim ama fatih terimden nefret ediyorsam, lobicilik yapiyor diyorsam, sen fenerlisin yada digeri besiktasli neler neler bulur insanlar, hepimiz istiyoruz 2008de basarili olmayi ama iste nasil diyim 2008 yilina gelmisiz, artik zor, millet birbirinden nefret ediyor kin ile dolmus, gazetelere bir bakin ya. 2002 diyorsun guzel diyorsunda o zamanlar bile Turkiyem daha bir safti temizdi ya bu kadar rezillik ne dunyada vardi ne Turkiyede, simdi olanlara bak.

İlker Yılmaz dedi ki...

son yıllarda yükselen bir takımdaşlık var. kendi takımımızın şampiyonluğuna sevinirken tanımadığımız insanlarla el ele kol kola seviniyoruz. hemde çılgınca. kötü birşey değil tabi ki ama aynı sevgiyi son yıllarda milli takımımız için göstermiyoruz. bunun sebebini de artan takımdaşlığa bağlıyorum ben.

Ömer dedi ki...

Bu kareden sonra 4 kez daha birlik beraberlik icinde milli maclari izlemisizdir, hepsinin ortak noktasi yunanistan'dir. ozellikle deplasmandaki 4-1'lik mac ise bunun tavan yaptigi mactir.

tribundergi'deki konuyu hatirliyor musun bilmiyorum ama, o bile yeterliydi bunu dusunmek icin.

Ha dersen ki, yukaridaki kare Turk futbol tarihinin en onemli karesi, yerim Popescu'yu, aynen draynen derim.

Ortega dedi ki...

Ömer'im,
Yunanstan maclarinda da birlik beraberlik yasanmistir elbet ama o donemler Türk Milli Takiminin geri plana atildigi, kendi takimlarimizin on plana ciktigi gunlerdir.. 2002 yilindaki salt destek gunleri bitti. Onu anlatmaya calisiyorum..

Bu arada Ilhan'in golu elbette ki Türk futbol tarihinin en onemli anidir..Burasi su goturmez bir gercektir..Aksini dusunmek yanlis..

Mucoid dedi ki...

http://mucoid.blogspot.com/2008/05/tyler-diken-diken1.html
yukarıdaki linkteki video benim milli duygularımı oldukça alevlendirdi, belki sizde de olur..=)

(amacım kendi blogumun reklamını yapmak değil, zaten hit kaygımda yok..=))