Cuma, Mayıs 16, 2008

"Dinho'yu Satmak Büyük Hata"

"Selling Ronaldinho would be the biggest mistake ever in football history"

Blog yazmaya ilk başladığımda, İngilizce olan cümleleri pek çevirmezdim, sanki herkes İngilizce biliyor gibi düşünürdüm. Daha sonra bu konuda istekler gerince, geri adım atmak durumunda kaldık. Gerçi hala İngilizceyi hala herkesin bildiğini düşünüyorum. En çok mail ve de yorum İngilizceyle alakalı geliyor. Kimisi bana İngilizce öğretmeye kalkıyor, kimisi de İngilizce küfür etmeyi maharetten sayıyor. Neyse mevzumuz bu değil şimdilik.

Yukarıdaki cümleyi kim söylemiş? Maradona..O zaman kaale almamak olmaz zannımca. "Ronaldinho'yu satmak futbol tarihindeki en büyük hata olur" diyorsa Diego, vardır bir bildiği. Ronaldinho'nun Barça'ya liderlik yapabilecek kalitede bir oyuncu olduğundan bahsetmiş ve o olmadan sahaya çıkan bir Barcelona'nın çok farklı bir takım görüntüsü çizeceğinden..

Aslında oldukça haklı Diego. Belki bu sene Ronaldinho etkili olamadı, hocasıyla papaz oldu falan..ama onun olmadığı bir Barça hakkaten de çok kötü bir görüntü sergiledi. Messi çok yetenekli bir oyuncu ama henüz liderlik için gerekli vasıflara haiz olduğunu söylemeyiz. Deco ise Porto'da bu işi yapıyor gibi görünüyordu ama aynı etkinliği Barça'da sağlayabilmiş değil. Bu saatten sonra da tersi olmaz herhalde. Tüm bu sebeplerden ötürü, Barça şayet Ronaldinho'yu elden çıkarırsa, takımı ayakta tutacak bir lidere ihtiyaç duyacaktır..

Guardiola ile yeniden hayata dönecek bir Ronaldinho daha çok iş yapar bence. Real sempatizanı olan bendeniz, bu duruma oldukça bozulurum..

2 comments:

Şehzade Ali dedi ki...

Barça hiçbir zaman Milan gibi,Real gib devamlı bir kadro tutamadı.Yine hepsi gidecek deniyor.Bu takım da böyle işte...

Adsız dedi ki...

bence yaniliyorsun, decoda iyi topcu ayrica 2006daki takimin temellerinden biriydi. deco ronaldinho giuly etoo ve messi al sana ileri 5li birde kaleci etti 6 kalan 6 kisinin 4u defans 2side defansif orta saha olsun. ki oyleydi nasildi bu takim? sevmedigim halde barcayi iyi bir takimdi. e giuly nin ahi tuttu heralde, ilk onu yolladilar gitiginden beri takim kalkinamadi, ki sirf giuly yuzunden degil ama onun gidisi bu hallere gelisin baslangiciydi. hani bir 2004 sampiyonlar ligi finalini hatirlayin arkadaslar bir tarafta giuly digerinde deco. barca nin yaptigi en dogru seyde buydu iki takiminda 10 numaralarini aldi ronaldinho ve messi ile senkronize etti uzerinede etoo yu ekledi, zaten defansinda cok bir sorun yoktu kaleci olayi disinda, bu giuly gitti ruya kadro dagildi, ben bunu bilir bunu soylerim. ha ortega fenerbahce olarak ruya bir kadronuz yok ama 100 yillik tarihinizdeki en basarili kadro avrupa acisindan, simdi takimdan kimi yollarsaniz yollayin sizde ayni sureci yasayacaksiniz, zaten bu surec gerceklesmezse anlayinki takimniniz emin ellerde, artik lyon olma yolunda gidiyor, cunku benim bildigim bir lyon var kim giderse yada gelirse teknik direktorde dahil, ayni oyun ayni basari.