Cumartesi, Mayıs 31, 2008

Burn After Reading

Coen Biraderlerin heyecanla beklenen filmi Burn After Reading' in eylül ayında Amerika' da gösterime girmesi planlanıyor. Coen Biraderlerin bu seneki hiti olarak görülen film oldukça güçlü bir kadroya sahip.

Ocean's serisinden sonra yeniden birlikte çalışma fırsatı bulacak olan Brad Pitt ve George Clooney, bu sene en iyi yardımcı kadın oyuncu oscarını alan Tilda Swinton (yine George Clooney'li bir yapım olan Michael Clayton ile) , başarılı usta John Malkovich ve en iyi kadın oyuncu oscarını Fargo filmiyle kazanan Frances McDormand gibi oyuncuların rol aldığı bu kara-komedi, aynı zamanda 27 Ağustos' ta yapılacak Venedik Film Festivali' nin açılış filmi olma özelliğini taşıyor.

Filmin konusuna gelince; kısa bir süre önce işten atılmış,eski bir CIA ajanı olan Osbourne Cox (John Malkovich) anılarını yazar. Bu anıların içinde hükümetin gizli belgelerine ait bilgiler de vardır.Karısı (Tilda Swinton), yaklaşmakta olan boşanma davası hazırlıklarında kullanmak için CD de kayıtlı olan bu materyalleri kullanmaya karar verir. Fakat CD yanlışlıkla spor salonunda çalışan Linda ve Chad' in (Brad Pitt, Frances McDormand) eline geçer ve Linda' nın plastik cerrahi masraflarını ödeyebilmek için CD' yi satmaya karar verirler. CIA, Harry (Clooney)'i her şeyi ne pahasına olursa olsun çözmesi için gönderir.

No Country For Old Men ile kazandıkları bir kucak dolusu oscar heykelciğinden sonra başarıyla anılan isimlerine büyük bir başarı daha ekleyen Coen Biraderlerin bu yeni filmi de beklenenler listesinde yerini almış gibi görünüyor..

0 comments: