Perşembe, Nisan 17, 2008

Yanlış Tedavi

France Football dergisine konuşan Roberto Carlos, Sevilla maçının hemen ardından kendisine verilen ilaçların yanlış olduğunun anlaşıldığını ve bu nedenle de sakatlığının beklenenden uzun sürdüğünü söylemiş..

Öncelikle olaya başka bir yerden giriş yapalım. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şu an için Beşiktaş ve Galatasaray'dan birçok konuda daha düzgün idare edildiğini söylemiş Hıncal Uluç. Kendisini seversiniz sevmezsiniz, o ayrı mesele ama bu yorumda ciddi bir haklılık payı var. Hem yönetim, hem de teknik kadro anlamında işler tıkırında gidiyor Fenerbahçe'de (görünüm böyle)... Galatasaray ve Beşiktaş'taki çalkantılı gündeme bakacak olursak, bu tespiti yapmak zor olmasa gerek.Buna da kurumsallaşma diyorlar modern futbolun lügatinde. Hadiseye bir de "ota boka muhalefet adam" Kemal Belgin'in yorumuyla bakarsak, kazın ayağı öyle değil. Fenerbahçe'de diktatörlük var (bunu Hıncal Uluç da her bir daim söyler gerçi). Kulübe, Aziz Yıldırım'dan habersiz toplu iğne dahi alınamazken, hangi kurumsallaşmadan bahsediyorsunuz?diye soruyor. Bu arada nedense bu tip şeylerde hep toplu iğne örneği verilir. Onu da parantez dışı belirteyim.. Bu yoruma da eyvallah dememiz mümkündür.

Şimdi tekrar dönelim sporcu sağlığı konusuna. Fenerbahçe futbol takımındaki sağlık ekibinin ne işe yaradığını anlamış değilim. Sene başından beri sakatlık sorunu yaşayan ama bir türlü iyileşemeyen, ve işin kötüsü yanlış tedavi kurbanı olan oyuncular mevcut takımda. Deniz Barış ve en son Roberto Carlos bunun örnekleri. Öte yandan İBB'ye kiralık olarak gönderilen Kerim Zengin örneği var bi de. Gönderildiğinde sakattı ve ligin ilk maçı olan Fenerbahçe karşılaşmasına dahi çıkması mümkün değil deniyordu. Bir de baktık, Kerim o gün ilk onbir çıkmış hatta Fenerbahçe'ye gol atmış. Maç sonunda Zico bu olayı şöyle yorumlamıştı:"Kerim bizdeyken hep sakattı,antremanlara çıkamıyordu.Bugün ise oldukça sağlıklı göründü. Sanırım doktorlarımız bir yerde hata yapıyor". Zico kibar adam olduğu için böyle ifade etmişti durumu. Peki Fenerbahçe'nin şu anki kulüp doktoru kim? Piyer Arzuman. Ondan önceki isim Ethem Kavukçu'ydu.Oldukça başarılı bir isimdi. Futbol hayatı bitti denilen Selçuk Şahin'i tekrar takıma kazandırmıştı. Tuncay'ın takımdan ayrılmasıyla birlikte, o da gitti. Piyer Arzuman da göreve işte böyle geldi.


Sevilla maçında sakatklanan Roberto Carlos yanlış tedavi sebebiyle sahalara bir türlü dönemediğini açıklamış dedik girşte. Burada Arzuman'ın ciddi hatası olduğu gündemde.Hemen yüklenmemek gerek Piyer Arzuman'a denebilir ama onun da tartışılacak o kadar çok hatası var ki (bunlar sadece iddia gerçi) İşte bazıları:Appiah'a yanlış olarak astım teşhisi konulduğu..Alex, Semih ve Roberto Carlos'un iyileşti denilerek 1 maç forma giymeleri, akabinde tekrardan ciddi biçimde sakatlanmaları.. Sporcu sağlığı bana uzak bir konu aslında. Turgay Renklikurt değiliz ki bu konuda ahkam keselim ama kulağımıza gelen şeyler negatif ne yazık ki..

Piyer Arzuman

Şimdi olayı tekrardan kurumsallaşma bahsine getirelim..Her konuda vizyonunu genişlettiği iddia edilen Fenerbahçe Spor Kulübünün en önemli branşlarından biri olan futbol takımının doktorunun bu kadar tartışmaya açık biri olması ve buna bağlı olarak sakatlanan futbolcularının bir türlü iyileşememe gerçeği varken, hangi kurumsallaşmadan bahsediyoruz Allah aşkına?Kurumsallaşmanın yolu elbette ki kulüp doktorundan geçmiyor ama birçok konuda ilerlediği gözlemlenen bir kulüpte, bunun önemli bir kriter olması gerektiğine inananlardanım. Bu yüzden yazıyı Mehmet Demirkol tarzı bitirmek isterim.."Kulüp doktorun kaçıncı kez yanlış tedaviye uyguluyor ve siz dünya kulübü olmaktan bahsediyorsunuz..Hadi canım sende!"

3 comments:

Adsız dedi ki...

bu yanlışlıkların takıma tahmin edilenden fazla zararı olduğunu düşünüyorum. appiah ve denizin uzun sakatlıkları yüzünden forvete ihtiyaç olduğu halde maldonado alındı. carlos takıma vereceği en büyük katkıyı vereceği chelsea maçlarında oynayamadı.
appiah olayı zaten başlı başına bi rezalet.

yanılmıyosam eski doktoru daum kölne götürdü. adam işi biliyo...

Adsız dedi ki...

bizim eski dokturun şu an ne yaptığını bilen var mı? önce tuncay ingiltereye götürdü dediler..sonra da adamın acıbademde çalıştığını duydum.. eğer hala Türkiyedeyse neden gitti bu adam?

Flamboyant Striker dedi ki...

Bu yanlış tedavi ve doktorlar bir süre önce yanılmıyorsam İtalya'da da bayağı tartışılmıştı. Bizdeki durum hiç iç açıcı değil. Appiah bas bas bağırmıştı yanlış tedavi diye. Huysuzluk yapıyor, dönmek istemiyor demişti kimileri. Şimdi Roberto Carlos'ta da aynısı oldu. Tez elden doktorlara hayatta başarılar dilemeli ve yol vermeli. Memlekette doktor mu yok?