Perşembe, Nisan 10, 2008

İşte Bu Güzel

Memleketteki birbirimizi yeme derdi devam ederken, bu sene Avrupa kupalarında topladığımız puanlara bakalım biz. Türkiye yeniden (11 yıl aradan sonra) Avrupa'nın ilk 5'ine girdi. Bu sezon 4 temsilcimizin toladığı 39 puanla 9,750lik bir ortalama tutturduk. Bu aynı zamanda ülke futbol tarihinde bir rekor oldu. Daha önce 1997,2000 ve 2001 yıllarındaki 7,750 puandı.

Şüphesiz burada en büyük katkı Fenerbahçe'ye ait. 2000 yılında Galatasaray Uefa'yı aldığında 25 puan kazandırırken, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Finale çıkarak 19 puan kazandırmış oldu.

Peki bu başarılar gelecek yıllara nasıl yansıyacak? 2009'da yani kupa formatının değiştiği yılda, Şampiyonlar Ligi'nde 2, Uefa Kupası'nda 3 takımla mücadele edeceğiz. Ülke futbou adına -uzun bir süre sonra- güzel bir haber duymak sevindirici..


4 comments:

Ömer dedi ki...

Dordunculuk garanti degil, Rusya ve Italya gecebilir bizi, sanirim Rusya'ninki daha muhtemel. Fiorentina'nin alacagi puan surekli 8'e bolunecek cunku.

10.5 puan ile Besiktas da iyi katki yapmis. Erciyesspor katilmasaymis, 12.500 olacakmis puanimiz,o zaman cok daha muazzam olurdu.

fyckreth® dedi ki...

onemli olan toplam puan mi yoksa ortalama mi??
toplam puan olmasi gerek bildigim kadariyla ki o zaman durum pek ic acici degil..
Bu durumda ise Rusya sanki bizi gececek gibi...

Ömer dedi ki...

Onemli olan ortalama. Ortalamalar toplaniyor ve siralamalar buna gore yapiliyor. En azindan ben oyle biliyorum.

muhder dedi ki...

zenit finale çıkarsa sanırım ruslar geçiyor bizi.