Cumartesi, Nisan 12, 2008

Henüz Batmayan Geminin Malları

Fenerbahçe futbol takımı Avrupa'da hatırı sayılır bir performans ortaya koyunca, olası transfer haberlerinin başlangıcı Nisan ayına denk geldi. Her kafadan bir ses çıkmakta. Aşağıda yazılı olanlar; taraftar forumlarından, yerli ve yabancı gazetelerden ve kulübe yakın kaynaklar (ki bu çok önemlidir..olmazsa olmazdır) alınan bilgiler doğrultusunda tarafımdan derlenmiştir. Sağda solda "Abi, Fener'in topçularına şu şu takımlar talipmiş" şeklinde kopi-pest yapmak caiz değildir..

* Appiah takımdan ayrılıyor (bunu tahmin etmek güç olmasa gerek). Taliplileri arasında Hamburg, Everton, Dortmund ve AZ Alkmaar var. Hatta olayı abartıp oyuncunun sağlık kontrolünden geçmekte olduğunu iddia edenler bile var.

* Önder Turacı'nın adı Rus kulüpleriyle gündemde. Yine Galatasaray iddiası var öte yandan. Zico ise kalmasından yana(ymış).

* Uğur Boral için Sevilla ve A.Madrid kapı önünde bekliyorlar(mış). 7 milyon avro şeklinde bir iddia var. Hatta A.Madrid'in Uğur+Semih için 9,5 milyon avro şeklinde bir teklifi olduğu rivayetlerini okuduğumuzu belirtelim.

* Gökhan Gönül'ün Arsenal tarafından takibe alındığını biliyoruz zaten ama haberde 12 milyon avroluk bir tekliften bahsediliyor. Bana en sallamasyon haber bu gibi geldi. Bu arada taraftar forumlarında Juventus'un da Gökhan'a talip olduğunu konuşulmakta..

* Lugano'yu artık iyice gözüne kestiren Juve'nin 7milyon avro olan teklifini 10 milyona çıkardığı yazılıyor, çiziliyor..

*Son olarak bunu konuşmak için erken ama Aziz Yıldırım'ın bir röportajında "Dünyaca ünlü bir forvet oyuncusuyla anlaştık. Kendisi gelip bizde oynamak istediğini belirtti. Bu transfer Roberto Carlos'tan çok daha büyük bir olay" sözünün milletinin kafasını karıştırdığını ve ortaya onlarca isim atıldığını görüyorum. Ayrıca ortaya atılan isimlerin hiçbirisi de Carlos'tan büyük değil bence. R.Carlos mevkisinin en iyisiydi. Bahsi geçen isimler ise öyle değil, zira bunlar forvet ve dünyanın en iyisi olma kriteri bakımından en zor karar verilecek bölge... Peki kimler var ortaya atılan isimlerde? Sheva, Wagner Love, Kanoute üçlüsü..Bunların hangisi Carlos'a oranla büyük transfer sizce?

6 comments:

muhder dedi ki...

şeva belki daha büyük olabilir. hem çok fazla yaşlanmamış olması hem de bir milan efsanesi olması bakımından olabilir. ayrıca son okuduklarıma göre zico önemli olan takımı dağıtmadan üzerine birşeyler katmak demiş. forvete öncelik verilerek çok daha güzel bir takım oluşturulabilinir. şeva gelir mi bilmem ama gelirse alex onu gol manyağı yapar.

Conrad Bundy dedi ki...

eto'o ve ronaldinho yu da unutmayalım :) bir de önder ve serdar'ın peşinde rubin kazan'ın olduğu yazılıp çiziliyor.

alperensaylar dedi ki...

sheva olabilir. ayrıca marca'nın bile eto'o iddaası var ama 90 milyon euro ödeyecek yer yüzünde kaç takım var ki fenerbahçe ödesin. tahminim gerçekten de henry olabilir yani carlos'un transferinden daha sansasyonel olacak ama zannetmem türkiye'ye geleceğini. bu arada takımdaki oynculara teklif konusunda uğur, önder ve appiah'ın gitmesi etkilemez. appiah zaten bu sezon yoktu, uğur ise sevilla maçlarına rağmen istikrarsız hala, yerine rahat adam bulabilirler gökhan örneğinde olduğu gibi. aynısı önder konusunda da geçerli. ama diğerleri; lugano, gökhan ve semih..kesinlikle kalmalı hele hele lugano kesinlikle ikna edilmeli hatta bir sezon daha uzatılmalı kontratı. çünkü dünya da bile çok az lugano tipinde forveti yıldıran stoper tipi. son chelsea maçında gördük drogbayı. anlamsız hareketler yapmaya sevketti kendisini. eğer fenerbahçe hakikaten gelecek sezon şampiyonlar ligi'nde yine aynı yerde olmayı hedefliyorsa kadrodan mümkün olduğunca az oyuncu gönderilmeli hatta hiç gönderilmemeli 2-3 tane de takviye yapılmalı. son olarak eğer gönderilecek adam varsa bence bir numarada ali bilgin olmalı.

Donnie Brasco dedi ki...

keşke ikna edebilsek de Villa gelse
Villa Kezman forveti
valla düşünmesi bile dehşet
ama tabi hayal sadece, farkındayım

@pi dedi ki...

Ugura bu kadar para veren biri varsa saniye düsünmeden vermek lazım.

Adsız dedi ki...

Efenim herkes Eto diye yazıp-çiziyor ki bence kimin geleceğini kestirmek çok zor,Anelka bile gelebilir.Birde Ali Bilgin Tuncay'ın yerine alınmıştı ama Alex çıkınca yerine Ali Bilgin giriyor ki daha top tutmayı bilmiyor.Bu adamı şutlamak lazım.