Çarşamba, Mart 26, 2008

Fenerbahçe-Cannes

Görüntü Fenerbahçe-Cannes maçına ait..Eski Maraton zamanları.. Şu an o günlerdeki halimize özeniyoruz tribün bağlamında ama futbol açısından aynı şeyleri söylemek zor. Maçın skoru Fenerbahçe 1 Cannes 5 şeklinde çünkü.. Nereden nereye diye buna denir herhalde.. 27 Eylül 1994 tarihinde oynanan Uefa Kupası 1.Tur maçından, şimdi 2 Nisan 2008 Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finaline..Rakip ise dehşet bir kadroya sahip Chelsea..

Tribün anlamında her geçen gün biraz daha kan kaybeden Fenerbahçe'nin,endüstriyel futbolun bütün nimetlerinden yararlanıp, Avrupa'da isminden övgüyle söz edilen bir kulüp haline gelmesi...Değişimin iki yönünü de gayet iyi özetliyor şu yukarıdaki kare..

Son olarak rövanş maçını da orada 4-0 kaybettiğimizi, aynı dönemlerde Vanspor'a yenildiğimizi, bu yüzden de "Kan-Van" esprilerine maruz kaldığımızı hatırlatayım.. O zamanlar 10 yaşındaydık, ve mağlubiyetler daha acı geliyordu nedense...

Sonradan gelen düzeltme: "barad-dur" sağolsun düzeltti hatamızı.. Rövanş sırasını karıştırmışız (o zamanlar 10 yaşında olan bir çocuk için bu hata normaldir umarım). İlk maç Fransa'da oynanmıştı ve 4-0 kaybetmiştik. İkinci maçta ise tur ümidi nerdeyse hiç yok dediğimiz türden bir durum olsa da, stad fotoğrafta görüldüğü gibiydi..Maçı da yukarıda belirttiğim gibi 1-5 kaybetmiştik.. Şimdilerde maç seçen, takım gol yediği anda homurdanmaya başlayan müşteri görünümlü taraftarlara da selam ederimburadan..

6 comments:

Adsız dedi ki...

4-0 yenildiğimiz maç ordaki yani ilk maç...Bunu ukalalık olsun diye söylemedim yanlış anlama olmasın...Turdan ümidin olmamasına rağmen Fenerbahçe Stadı(stadın bu haldeki ismi daha çok hoşuma giderdi.) inanılmaz kalabalıktı.Ve resimde görüldüğü gibi inanılmaz bir destek vardı...

Bunu şunun için söyledim..Şimdilerde maç seçme gibi lüksü var taraftarın(!)....

Evet eskiye özlem..eskiye özlem...eskiye özlem...

Ortega dedi ki...

@barad-dur
Estagfurullah, ukalalik olarak algilamayiz tabii ki,bilakis dogrusunu ogrenmenin verdigi memnuniyet olur daha cok..

1o yasidaki bir cocugun aklinda yanlis kalmis rovans sirasi diyerekten siyrilayim bu isten..

Adsız dedi ki...

eski maraton gibi bir tribün türkiyeye gelmedi çarşı tatanga hepsi hikaye

Unknown dedi ki...

yalnız durumu da dogru hatirlatalim.

ikinci macta neredeyse umidimiz yok gibi bir olay yoktu. hatta aksine bir hafta boyunca fener bu 5 çeker. 5-0 neden olmasın. cannes tırsıyo, fener kesin 5 cekti. 5 oldu bile bir sonraki rakip kim? kıvamında gazlamalar olmuştu.

taraftar gazı aldı, kadıköyde resimdeki görüntü olustu. ama ilk yarida goller gelince tek golümüzü atan (yanlis hatirlamiyorsam)tayfur isliklanmisti. beklentiler yükseldikce hayalkırıklıkları fazlalasiyor yani. o gün belki tribünler daha doluydu ama yine de bugunku kadar destekci degildi.

Ömer dedi ki...

Bu eslesmeyle ilgili tek hatirladigim sey Fener'in kalesini bugunun KSK teknik direktoru Engin Ipekoglu'nun korudugu. Nedense oyle bir goruntu gozumun onunden gitmiyor FB-Cannes denince. Dogru mudur ? bu zihnimde kalmis sahne, Engin midir kaleciniz o maclarda , veya en azindan birinde?

NYG dedi ki...

evet engin di kaleci... rakipte daha sonra adını dünyaya ezberleten zidane, micoud gibi yıldızlar vardı. bir de kozniku vardı sanırım gol de atmıştı.