Pazar, Şubat 10, 2008

Andreas Wagenhaus


Fenerbahçe'mize gelmiş en kazma defans oyuncusunu saygıyla anmak gerek.Mikrofonlarımız ekşi sözlük yazarlarında..

***

Andreas Wagenhaus, Fenerbahçe'ye 93-94 sezonu için Almanya'nın kereste atölyeleriyle ünlü Dresden şehrinin aynı isimli, Dynamo önadlı takımından gelmişti.Her maç tribünlerde oturan birisinin kucağında sonlanan degajlarından ötürü, üstün becerisi, biz 70-80 jenerasyonlarına mensup futbolseverler tarafından iyi bilinmekte olup, benim ekstradan ekleyeceğim şudur :Bu adamla birlikte aynı sene Fenerbahçe'ye transfer olan Uche Okechuckwu, Tayfur Havutçu, Rüştü Reçber, Ahmet Yıldırım gibi oyuncular; uzun yıllar büyük takımlarda oynamışlardır. Bu yazının yazıldığı tarih itibariyle de halen futbol hayatlarını aktif olarak sürdürmektedirler. Bu başarılarını, Wagenhaus'a benzememek için gösterdikleri yoğun çabalara yorabiliriz.

Bir de bu adamın, keşke futboldan sonra restoran işine girmeseymiş dedirten, beyaz eşya markası gibi soyadı vardır : Wagenhaus buzdolabı... Wagenhaus çamaşır makinesi... Wagenhaus elektrünklü fırın beyaz eşyada üstün alman teknolojisi, "dayanıklı" uzun ömürlü beyaz eşya; wagenhaus...

(sitare durmus, 30.09.2004 19:52 ~ 01.05.2007 08:09)
***

Spikerlerin bu adamla ilgili tek repligi buydu herhalde:
"Top Wagenhauss'ta ve riske etmeyip taca attı"
(morrisey, 05.12.2000 00:04)
***

Bu adam Türkiye'ye gelmiş en "Hindistan'da tapıyorlarmış ya ondan' 'fitbolcu'lardandır. Pas vermeyi bilmezdi bu Wagenhavz, gördüğü topa koşar, ileriye - geriye, sağa - sola nereye denk gelirse topa abanır ve kurtulurdu stresten. İleriye doğru attığı pasların [şut yani] bir tanesinin bile hedefine ulaştığını görmedim..
(cyrano, 09.05.2000 18:04 ~ 30.03.2007 18:29)

4 comments:

Taylanov dedi ki...

Uykusuz son sayı. Yanılmıyorsam Umut. ""Top Wagenhauss'ta ve riske etmeyip taca attı" benzeri bir karikatür çizmiş.

voodoo girl dedi ki...

son yorumu okurken baki mercimek geldi gözümün önüne.

MY dedi ki...

ben unutmuştum bu adamı.. bastırmıştım bilinçaltıma.. ama hatırlattın hayatıma soktun yine :))

Adsız dedi ki...

Galatasaray maçında bi hava topunda gereksiz yere hakan şükürün sırtına binmiş, hayatımda gördüğüm en gereksiz penaltıya sebep olmuştu.sürekli taca attığı toplar dışında aklımda kalan en net pozisyonu budur.

o zamanlar daha fanatiktik galiba böyle penaltı mı olur lan! şeklinde isyan etmiştik ama şimdi düşüyorum da bariz penaltıydı. wagenhaus da eşeğin ta kendisiydi.

wagenhaus fenerbahçenin iorfasıdır da diyebiliriz. Ya four four two ya da başka bi dergi bu eşşekleri bulsa da ropörtaj yapsa ne güzel olur.