Cumartesi, Aralık 22, 2007

Ronaldo gelir mi?


La Repubblica yazmış Ronaldo için £4m teklif etmişiz Milan'a. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor diye kulübü de elden çıkarmaya hazırmış falan... Türk spor basını yine atlar bu habere. Adriano olayı yalan oldu malum. Bakalım bu ne kadar sürecek? Doğruluk payı da olabilir elbette. Zico, Roberto Carlos..diğer Brezilyalılar, para pul vs. etkenler nedeniyle.

Peki bize gelir mi?yahut gelirse n'olur? Ben çok mutlu olmam açıkçası. Ronaldo'yu küçümsediğimden değil. Beğendiğim tarz bir santrafor değil de ondan. Kimi beğeniyorum peki? Aslında yazmaya gerek yok, onları alamayız tabii ama belki bu satırları okuyanlar merak etmiştir..Yazalım yine de.. İbrahimoviç, Drogba ve tabii ki Henry. Görüldüğü üzere imkansız isimler.

Sürekli başarıya aç, gelecek vaad eden isimler almamız gerektiği söylenir. Doğru bir yorum. Bize bir tane R.Carlos yeter (Ronaldo buraya gelip, Carlos gibi döktürürse, lafımız olamaz elbette). Bundan sonra alınacak isim, daha sonra Avrupa'ya pazarlanacak türden bir isim olmalı. Top16'ya esas böyle girilir. Porto güzel bir örnektir bu konuda. Bazıları biz Fenerbahçe'yiz , Avrupa'ya futbolcu satmadan da iyi bir yerlere geliriz dese de, alakası yok. Bu iş anca böyle olur. Ortama uyum sağlayacaksın, bunun için de prestij ve para gerekli.

Ronaldo'yu ülke topraklarında rehabilite edebilir miyiz, bilemiyorum. Ronaldo'yu almasak n'olur?Çok şey mi kaçırırız, hayır tabii ki.Lakin ara transfer döneminde alabileceğiniz oyuncunun çok kral olması zor bir ihtimal. Bu bağlamda, bizim yönetimin Brezilyalı manyaklığı ve yıldız futbolcu avı sebebiyle Ronaldo'ya yönelmiş olması kuvvetle muhtemel. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek?

1 comments:

Detharmonic dedi ki...

Yaprak dökümü bekliyor sizi zaten. Bakalım ne halt edeceksiniz?