Cumartesi, Aralık 22, 2007

Haydi hayırlısı: Sevilla


Kura çekiminden sonra kurduğum klasik cümleyle başlayayım. "Ulan kimi istemesem hep onlarla eşleşiyoruz arkadaş.Bu nasıl iştir anlamadım?". Grup elemelerinden önce Liverpool ve İnter'le eşleşmemizi istemiyordum. O zamanlar İnter sempatiyle baktığım bir kulüptü ama artık değil (nedenini sorma). Bu seferde Milan ya da Sevilla olmasın da, kim çıkarsa artık diyorduk. Bu önümüze gelene koyarız mantığı değildi tabii ki de..Sadece Milan denen takımın tam bir turnuva takımı olması, her sene final ya da yarı final oynamasına kıl olmak ve onlardan çekinmekti.. Aynı zamanda Sevilla'nın da takım oyununu çok iyi oynadığını ve bize ters gelme ihtimalini düşünümemdi. Diyeceksiniz ki; "yahu Barça ya da United gelse daha mı iy olacaktı?". Tabii ki de hayır. Sadece aklıma bu iki ekip geldi kura çekimi öncesi.



Sevilla..1905..Uefa ve Süper Kupası var. Bunlar nedense çok tanıdık geliyor. Acaba bu turun habercisi mi?

Daha önce de yazmıştım.Buraya kadar geleceğimizi sezon başında biri söylese, "yaa bi git kafa bulma" yahut "abi ne çektin sen, hayırdır?" gibilerinden laflar ederdik.. Ayrıca daha düne kadar Sigma, Mtk falan filan..bugünse rakiplerimiz, durumumuz.. çok şey değişti be. Biz de yaşlanıyor muyuz ne? MTK maçında Rüştü o frikikte topu elinden kaçırdığında, "Allah'ım yine mi?" demiştim.. Bu sene Kadıköy'deyse İnter'e çakacağımızdan o kadar emindim ki. Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde, çok da kötü şeyler olmuyormuş aslında.. Evet, tribün profili her gün değişmekte..bu çok boktan bir durum ama öte yandan Fenerbahçe'de Avrupa'da söz sahibi bir ekip olmakta... Uefa'nın "Fener bu sefer İspanya'daki makus talihini yenmeye hazır" başlıkları atması, İtalyanların "Türkler, İspanyolların havasını bozmaya hazırlanıyor" şeklinde yazılar yazması.. 4. torbadan 2.tura adını yazdıran iki takımdan biri olmamız (diğeri Olimpiacos). Ülke puanını yaptığımız ciddi katkı var tabii bi de (14.lükten 10.luğa çıkmış durumdayız). Bu güzellikler devam eder inşallah.

Sevilla tribünleri, Barça ve Real'e göre daha ateşli. Bizi orada zor bir deplasman bekliyor. İlk maçın burada olması belki avantaj olarak yorumlanabilir. Bizim işimiz o gün tribüne iyi hazırlanmak, zaten gerekli hazırlıklar şimdiden başlamış durumda. Sahadakiler ise bu sene bizi Avrupa maçlarında pek mahcup etmedi, umarım bu böyle devam eder.

Kura çekimi sonrası Victor Orta'nın sözlerine kulak vermek gerek son olarak: "They are a team that have spent a lot of money and will probably strengthen again in the winter market. They have a few Brasilians, with the main one being Alex, and they are important. They have Aurelio, Roberto Carlos and Deivid too. Fenerbahçe are a strong team that like to attack and we wil have to be cautious of the atmosphere in the away game, but I think that technically we will have the edge."

0 comments: