Pazartesi, Aralık 17, 2007

Ayarın böylesi!

Tarihinde çok ciddi bir Avrupa kupası başarısı olmayan bir kulüp, hiç kimsenin tahmin etmediği bir dönemde ve yine hiç kimsenin çıkma başarısı göstereceğine ihtimal dahi vermediği bir gruptan, Türkiye rekoru kırarak çıkıyorsa, bu başarıdır arkadaş. Bir de gruptaki her takımın kendi liglerinde şampiyon takımlar olduğunu da hatırlatmak gerek tabii. Bunu kabullenemeyene soda yollamak gerekmektedir..

Daha öncede yazdım, bundan sonrası bundan öncekine nazaran çok çok çok zor. Realist bir adamım, Porto dışında kolaylıkla eleyebileceğimiz bir takım olmadığının farkındayım (kimine göre Porto bile çok zor bir ekip).Yine de nasıl bisikletten düşe düşe kullanmayı öğreniyorsa çocuk, biz de devlerle oynaya oynaya aşama kaydedeceğiz. Eskiden olsa bu iş imkansız derdim. Basın ve tribünler aşırı sabırsızdır Fenerbahçe'de ama sanırım artık bazı şeyler değişiyor gibi. Bu da beni ilerisi için umutlandırıyor. Bugün top16 denen gruba kalan Fenerbahçe, yarın istikrara inanıp devam ederse, neden daha çok yükselmesin. Düşüncesi bile güzel, adeta bir devrim bu. Sigma'dan 7 yediğimiz günleri, MTK'ya elendiğimiz günleri hatırlıyorum; bir de bugüne bak. Saygı duyulmaya başlayan bir takım olmuşsun..

Neden girdiysem bu muhabbete? Neyse, mevzunun özüne dönelim. Fenerbahçe'nin gruptan çıkması, iyi futbol oynaması başarı değildir, büyütmeyin gibilerinden edebiyat yapanlar var şu sıralar. Bunlara gazetelerde, internette, sokakta rastlayabilirsiniz. Yalnız bir şey var ki, en bombalarından. Çok güldüm, paylaşayım istedim. Ekşi Sözlükte cereyan ediyor bu hadise. Galatasaraylılığıyla ünlü bir sözlük yazarı (isim cisim istemeyin), büyütmeyin diyor bu başarıyı..akabinde gelen entry ise şöyle "bu galibiyette büyütecek bi şey bulamayanlara geçen hafta sonu ellerine verdiğimizi büyütmelerini öneririm.. "

Normalde bu tarz şeylerin peşinde koşan, böyle şeyleri buraya koyup orgazm olan biri değilim.. ama son yıllarda gördüğüm en sağlam ayarlardan biriydi.Bahsedeyim dedim. Bu olaydan beni haberdar eden bir arkaşımdı (Lefter) , hala duruyor mu o entryler bilmiyorum..Belki de silinmiştir. Bir gerçek var ki, birlierinin başarısını kabullenemiyorsan, susacaksın; aksi takdirde o çok eleştirdiğiniz Aziz Yıldırım & tesadüf hikayesine konuşmaya hakkın yoktur..


Not: Bu bir başarıdır ama merak etmeyin deliler gibi büyütmüyoruz hadiseyi, ayaklarımız yere sağlam basıyor yani.. Haa bi de lütfen, her gördüğünüz sakallıyı dedeniz, her gördüğünüz Fenerliyi de antudan çıkan çılgın Türk sanmayın.. Bu da naçizane bir tavsiyedir..

0 comments: