Salı, Kasım 06, 2007

İhtiyaca binaen yazılmış bir yazıdır...

Baktim yorum bolumunden iyi giydirmeye basladiniz, cevap yazayim bari.. Bu arada bi de kutsal ittifak yok diyorlar, nasil yok kardesim..2 yazı yazdik, Bjklisi, Gslisi yardirmaya basladi :)

---

Ben, Fenerbahce'nin Aziz Yildirim'la birlikte degisen yonetici profilinden memnun oldugumu iddia etmiyorum zaten. Onceki yazilarimda Suleyman Seba gibi bir baskan istedigimi siklikla belirtmisimdir. Dolayisiyla Fenerbahce yonetimi hep boyleydi laflari havada kaliyor. 1907'den, Yildirim donemine kadar Turkiye'de en cok sempatiyle bakilan kulup olmak, ve de "halkin takimi" olarak taninmanin sebebi bu olsa gerek. Lakin, ne var ki simdi isler degisti. Birilerinin gozundeki para ve iktidar hirsini gormek guc degil. Dedigim gibi bu durumdan hosnut degilim. Su an Turkiye'nin en cok antipatiyle bakilan kulubu oldugumuz asikar, bunun sebebini de yukarida zikrettik zaten.Ben, Fenerbahce ve digerleri edebiyati da yapmiyorum.Sanirim yanlis anlasildim. Benim dusuncelerimTribun Dergi'den "Huxley"in bakis acisiyla benzer. Benim derdim insanlarin yanlis yonlendirilmesi. Turkiye'de lobiciligi en iyi yapan takim Galatasaray'dir yorumuna katiliyorum, bunu Besiktaslilar da gayet iyi biliyorlar aslinda. Belki Demiroren'le birlikte, Gs camiasiyla can ciger kuzu sarmasi oldular ama gecmisteki serefli ikincilikler laflarini da unutmuyorlardir bence. Gectigimiz sezon ASY'de oynanan ve Gs'nin kazandigi mactan sonra, forza forumlarinda eski tribuncu abilerinin, bugunun genc Bjk taraftarlarina yazdiklarini da unutmadik.. Garip olan bir baska sey ise, Bjk ve Gs taraftarinin uydurdugu tum komplolari biraraya toplayip bakiyorsun, bir tez digerini curutuyor. O zaman hangi iddiaya inanacagina sasiriyor insan. Bununla ilgili cok guzel bir yazi vardi (heyecanlanmayin, antu'dan degil), bulabilirsem buraya da yazarim.. Su an Aziz Yildirim olmasa, butun bu feryatlar da olmaz aslinda. 20 yil once var miydi? Yoktu...neden yoktu? Cunku o zaman herkes Galatasarayli yoneticileri konusuyordu..Neyse, derdimizi anlatabilmisizdir umarim..

Bu arada Tribun Dergi deyince surekli aklima gelen ama bir turlu yazma firsati bulamadigim yorumumu yapayim buradan bari.. iyi ki ayrilmisiz yahu oradan.. Nedir forumdaki bu anti-Fener sevdasi? Anlamis degilim. Anti-Bizans'tan da beter.. Benzer olaylara tepki verirken, konunun oznesi Fenerbahce ise "edepsizce yazilar doseyenler, ozne degisince sus pus oluyorlar". Yoneticileri de ayni ne yazik ki.. Anelka'nin elle attigi gole verilen tepkileri hatirlayin, bi de Besiktasli Burak'in elle gol attigi mac sonrasini.. Bir hafta sonra "El degmemis temiz bir lig istiyoruz" yazili pankartlarla sahaya cikan takim var miydi?

Neyse, yine td'ye donelim..TD tayfasinin 3 maymunu oynamasina gulup geciyorum artik.Bir ara bunu Goztepelilere yapmislardi, hatirlayan cikar belki. Bi de savunmalari var. Neymis efendim, sitede en cok kollanan taraftar grubu Fenerbahcelilermis..yedik mi, tabii ki hayir.

1 comments:

Flying Dutchman dedi ki...

Bakıyorum yazılan yazıya bi ben cevap yazmışım yorum olarak. Yardırma falan yok :)

Bu yazıya köşemde cevap vereceğim. Başlığını da Hıncaşvari yapacağım

BAK ORTEGA!!!!!