Perşembe, Eylül 27, 2007

Öğrenmenin yaşı yoktur


Henry henüz %100'le oynamıyorum demiş. Genellikle bizim basında bu tip haberler çıkar. Yıldız futbolcu henüz tam gücüyle oynamadığını ifade etti gibi. Aynı olay Avrupa'da da varmış meğerse. Barça'lı Henry, Revista de La Liga'ya konuşmuş: "I'm here to learn"

La Liga ve Premier League arasındaki farkı çok güzel anlatmış aslında. "Arsenal'de top hızlı bir şekilde santrafora gelir" diyor Henry (quick counter-attacking style). Barça'da ise durum biraz değişik. "Öncelikle sabırlı olmalısınız. Burada (İspanya'da) oyun kanat oyuncuları üzerine kurulu" (the slow-slow-quick build-up) şeklinde yorumluyor hadiseyi.

Arsenal'in ileri uçtaki prensi iken, Barça'nın 4-3-3 düzeninde sol tarafta oynamak onun için zorlu olsa gerek. Henry "buna alışmalıyım ve bunun için çok çalışmam gerekiyor" diyerek itiraf ediyor bu durumu. 30 yaşında ama hala çalışması gerektiğine inanıyor. Yabancılardaki iş disiplini anlayışına hayranım.

Ve son olarak Messi için yorumu: "Leo is unbelievable. If he is careful he has the world at his feet. He's going to be 'the one' for a very long time."

0 comments: