Perşembe, Eylül 06, 2007

Düşük bel olayı

Hanidir bu konuyla ilgili birkaç kelam edeyim diyorum, araya başka şeyler giriyor, yazmayı unutuyorum.

Öncelikle kadın düşmanı değilim, beni yakından tanıyanlar bilir bunu. Bilakis kadınlara aşık olan birisiyim. Yine de bu kadınları eleştirmeyeceğim anlamına gelmesin.

Hatun milletini olumsuz yönde eleştirdiğim 3 konu vardır; dedikodu, haset ve giyim... Hadi ilk ikisini daha sonra konuşuruz ama giyim konusuna gelelim. Özellikle havalar az biraz ısınmaya başlayınca, hatun milleti açılıp saçılmaya başlar. İnsanlar kıyafet tercihi konusunda hürdür şeklinde bir yorum yapılabilir, buna eyvallah derim ama ben Törkiş hatunların büyük bir bölümünün "rahatlık, özgürlük"ten ziyade, teşhircilik gibi niyetlerle bazı kıyafetleri tercih ettiklerine inanıyorum. Nitekim düşük bel pantolon da bunlardan biri.

Tekrar ediyorum; ben kadın düşmanı değilim. Sınıfımda 40 küsür hatun vardı, hepsini de ayrı ayrı severdim.

Bir insan sadece rahatlık adına düşük bel giyer mi? Yahu adı üstünde düşük bel. Seni en başta uyarıyor kendisi. Diyor ki:"Bak ben düşük belim. Her an düşebilirim. Emin misin? Ulu orta görünecek bazı yerlerin". Sen buna rağmen, aman bana ne diyorsan, ben senden şüphelenirim arkadaş(buyrun kızlar, saldırın.ortega, biz seni böyle tanımamıştık deyin) Genelleme yapmayı sevmeyen biri olduğum halde, bu konuda neden ısrarla genelleme yapıyorum? Çünkü, ne yazık ki, birçok genç hanım kızımızın "teşhirci" olduğunu düşünüyorum. Peki milletin namus bekçisi ya da alemin ahlak zabıtası mıyım? Asla.. Hatta bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Lakin, yine de bu konuya değinesim geldi.

Yazımı eniştemin "Yahu bu kızlar, böyle giyinerek, yarın birgün böbreklerinden rahatsız olabilecekleri ihtimalini hiç mi düşünmezler" vecizesiyle bitiriyorum..


*Yukarıdaki, sağa-sola taşan popo, tabii ki Jennifer Lopez'e ait..Tahmin etmişsinizdir.

2 comments:

Ömer dedi ki...

Belki de "sazan" damgasi yiyecegim ama,soylemeden edemeyecegim.
baslikta bel'in l'sini unutmussun galiba hocam :)

Ortega dedi ki...

Dusmus sanirim :s
Sagolasin bu arada..