Salı, Eylül 25, 2007

Ben sana rektör olamazsın demedim..


ODTÜ rektörü prof. Ural Akbulut hazretleri buyurmuş: " Türbanlılar, ODTÜ ya da Bilkent'te okuyamaz. O kadar iyi puan alamıyorlar.."

Vay vay vay..Koskoca rektörün ettiği lafa bak arkadaş. Nereye gidiyor bu memleket? Bu insanların amacı nedir? Ülkeyi dindar ve laikler diye bölmek istiyorlar anlaşılan. Bir insanın en temel hak ve özgürlüklerinden biri olan eğitim hakkını elinden alıyorsun, bütün bu komedi yetmezmiş gibi, bunun üstüne "Türbanlılar aptaldır" imasında bulunuyorsun. Aklı başında kızlar türban takmaz yani. Bu arada şu türban lafına oldum olası kılım arkadaş. Türban nedir ya? Akrabalarımın başındaki örtüye biz yıllardır başörtüsü deriz, türban nerden çıktı? Türban, siyasi simgedir diyenler var. Sanırım asıl siyaseti bu kişiler yapıyor. Koskoca rektörün kurduğu cümleye bak yahu.. Akademisyenler siyaset yapamaz ya da "işin baksın" demiyorum ama akıl var mantık var, ve bunun üniversitede oladuğuna inanan biriydim. Boşa inanıyormuşum. Odtü rektörü saçmalamanın da ötesinde bir noktaya ulaşmış. Acaba ne kullanıyor bu denli uçucu olmak için. Merak ettim şimdi.

Rektörün bu sözlerine cevaben ÖNDER başkanı Yusuf Ziyaettin Sula konuşmuş, güzel de konuşmuş :"Rektör saçmalıyor. Bunu çok da bilmiş bir edayla da söylüyor. öğretim üyesiyim, bu işin erbabıyım diyor ve başörtülülere hakaret ediyor. kaç tane başörtülü kız tanımış bu rektör. kaç tanesiyle aynı ortamda bulunmuş. böyle saçma sözler mi olur? bu cümlenin içinde zımnen şu var: aklı başında, uyanık ve zeki insanlar başlarını örtmez. geri zekalı ve aptallar başını örter. başını örtenler onun okulunu kazanamıyorlarmış, boşuna yaygara koparıyorlarmış. bunu söyleyen bir üniversitenin rektörü ve biz buna çocuklarımızı emanet ediyoruz"

1 comments:

Adsız dedi ki...

odtüyü hiç bilmesek..neyse :)
adam okuldan uzak bir hayat yaşıyor olsa gerek. ya da at gözlükleri var.ikisinden biri