Perşembe, Ağustos 09, 2007

Mourinho:"Sabreden derviş, muradına erermiş"

Chelsea'nin kimine göre kibirli, kimine göreyse karizmatik menajeri Jose Mourinho sezon öncesi futbolcularını sabırlı olmaları konusunda uyarmış. Malum Chelsea gibi büyük takımlar (özellikle Premier Ligdeki büyük takımlar) her sezon ortalama 50-60 maç ortalamasıyla oynuyorlar. Bu yüzden adamların kadroları hayli geniş oluyor. Pazar günü oynamayan adam, çarşamba günü ilk onbir çıkabiliyor.

Bizde ise durum farklı, daha az maç yapıyoruz, Avrupa kupalarında daha ilk turlarda eleniyor takımlarımız. Haftada 3maç yapmayı öğrenmeliyiz derler hep. Bu sözü kendimi bildim bileli duyarım ama hala haftada 3 maç yapmaya alışan bir takım olmadı. Yani süreklilik sağlama adına. Yoksa Galatasaray'ın Uefa kupasını kaldıran kadrosu hayli başarılıydı bu hususta. Bi de yeri gelmişken bir tespitte bulunayım. Sezon öncesi kamplara takımlarımız genelde 30-40 kişilik kadrolarla giderler. Sezonun başlamasına az bir süre kaldığında da, gazetelerde teknik adamların kadroyu 24-25 kişiye indireceğini okuruz. Bunun sebebi, takımlarımızın haftada 3 maç oynamayı beceremesinden mütevellit, Avrupa kupalarına erken veda etmesidir. Haftada tek maç oynayan bir ekipte 35 futbolcuya ne gerek olsun ki?

Son olarak Mourinho'dan vecizeler diyeyim...

"Everybody is intelligent enough to understand that we play around 60 matches a season - and no one plays 60 matches," said the Portuguese manager speaking on Chelsea TV. "If you are not first-choice at the beginning of the season you know that, step by step, you will get matches."

"Last season every player played more than 20 matches. When they come to Chelsea they know that it is not easy to play but, at the same time, they know Chelsea normally progress in every competition, and reach finals or semis."

"We are playing a lot of matches. We need rotation so the players know it's difficult, but at the same time they know that the chances will be here for them."

0 comments: