Perşembe, Ağustos 16, 2007

Mehmet Scholl'ün jübilesi



66 bin kişinin önünde son kez 7 numaralı formayı giydi. Fotomaç her sene ya Fener'e ya da Cimbom'a getirirdi onu. Türk asıllı olduğu için gelecektir diye düşünenler olmuştu ama Mehmet Scholl tam 15 yıl giydi Bayern Munchen formasını.

Beckenbauer kupasında Barça'yla oynanan maçta son kez çıktı sahaya ve dakikalar 53'ü gösterirken, yerini Bayern'in yeni 7 numarası Ribery'e bıraktı.

1992 Karslruher SC'den gelmişti Bayern'e, çok önemli işler yaptı. Şampiyonluklar kazandı.Bundesliga tarihinde 8 şampiyonluk yaşayan tek topçu olarak rekoru var Mehmet'in. Kısa bir süre önce Bayern Munchen kulübü tarafında "onur futbolcusu" seçildi. Gönül isterdi ki, Türk Milli takımında oynasın, Türk futboluna böyle bir hizmeti olsun ama nasip değilmiş. Almanlar bizden önce kapmıştı onu.

Maç sonu jübile yapan herhangi bir topçudan duyacağımız klasik duygu yüklü açıklamalar gelmiş Mehmet'ten..

'Taraftarlara hoşçakal deme zamanı geldi. Sizlerle geçen zamanı çok tattım. Futbol oynama şeklimi beğenmenize sevindim'' ''Bir daha görüşüp görüşemeyeceğimizi kim bilebilir ki. Kesin olarak bildiğim tek şey, edindiğim iyi ve kötü anı ve tecrübeleri hiç kimsenin benden alamayacağıdır. Sizlere iyi dileklerimi sunuyorum''

Son olarak maçı Barça'nın 1-0 kazandığını, golü de Messi'nin attığını belirtelim.

0 comments: